Komoly feladatok előtt játékvezetőink
U21 férfi   |   Archívum   |   2009. június. 16., 13:22
Komoly feladatok előtt játékvezetőink

Az UEFA játékvezetői bizottsága kijelölte az Ukrajnában július 17-én kezdődő U19-es Eb döntőjének játékvezetőit. A hat sípmester között van Vad II István is, aki az elmúlt héten előbb a Szlovákia - Svédország U21-es, majd a Dánia - Olaszország U23 korosztályú barátságos mérkőzést vezette kiváló értékeléssel. Rajta kívül több magyar játékvezető is jelentős nemzetközi megbízatásnak tesz eleget a napokban, vagy a közeljövőben.

Hétfőn Svédországban megkezdődtek az U21-es Európa-bajnokság küzdelmei, az Anglia - Finnország nyitómérkőzésen sikeresen mutatkozott be Ring György FIFA-asszisztens, akire még további feladatok várnak a tornán.

A női U17-es Eb fináléját a hónap végén az UEFA székhelyén, Nyonban rendezik meg. A négyes döntőre kijelölt két játékvezető egyike Kulcsár Katalin.

A közelmúltban megtartott felméréseken valamennyi játékvezetőnk és asszisztensünk remekül teljesített. Kassai Viktor a 2010-es világbajnokság helyszínén, Dél-Afrikában is kiváló eredményeket ért el, s tagja maradt a 13 fős európai csapatnak. A Frankfurtban a női játékvezetők és asszisztensek számára megrendezett továbbképzésen Gaál Gyöngyi, Kulcsár Katalin és Kulcsár Judit is hibátlanul tett eleget az elvárásoknak.

Az európai szövetségtől kapott információ szerint két magyar játékvezetői csapat is bevonásra kerül az Európa Liga csoportmérkőzésein tesztelésre kerülő ötjátékvezetős rendszerbe. Az NB I-es játékvezetők angol nyelvismerete és közelmúltban UEFA-támogatásból vásárolt kommunikációs szettek elengedhetetlen feltételei ennek a kísérletnek.

A strandlabdarúgó világbajnokság fináléjában is bíráskodó Mészáros István hétfőn érkezett meg Spanyolországból, ahol eredményesen szerepelt a vb-selejtezőn, így jó eséllyel készülhet az őszi, Dubaiban rendezendő világbajnokság döntőjében való részvételre. A tavasszal nagypályán kiváló szezont záró és a futsal bajnokságban az év játékvezetőjének választott Iványi Zoltán a hónap végén Brazíliába utazik, ahol egy nemzetközi tornán működik közre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.