Jó játék, de vereség Horvátországban
U21 férfi   |   Archívum   |   2008. március. 26., 18:27
Jó játék, de vereség Horvátországban

U21-es válogatottunk szerdán Horvátország korosztályos gárdájával játszott barátságos mérkőzést Cakovecben. Fiataljaink 1-1-es félidő után 3-1-es vereséget szenvedtek. Gólunkat Szalai Ádám szerezte.

Bogdán Ádám tizenegyest védett

Sisa Tibor Bogdán Ádám - Sipos Tamás (Koltai Tamás a 68. percben), Kovács Zoltán, Pintér Ádám, Völgyi Dániel (Vadnai Dániel az 52. percben) - Szabó Ádám, Pátkai Máté - Simonfalvi Gábor, Kecskés Tamás, Ivancsics Gellért (Heffler Tibor a 82. percben) - Szalai Ádám összeállításban küldte pályára a csapatot.

A vendéglátók gyorsan vezetést szereztek, az ötödik percben Szabó Ádám szabálytalankodott a 16-osunkon belül, s a megítélt büntetőt Gusics értékesítette is (1-0). Ezután átvették az irányítást a mieink, többet lőttünk kapura, s a 37. percben sikerült is egyenlítenünk. Szalai Ádámot buktatta egy horvát védő a büntetőterületen, s a 11-esből Szalai a bal alsó sarokba lőtte a labdát (1-1).

A 72. percben harmadszor is a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, a kedvezményezettek a horvátok voltak, de Bogdán Ádám védte Kalinic lövését. Ezután is jól futballoztak a mieink, de helyzeteikkel nem tudtak élni. A 82. percben aztán - lesgyanús körülmények között - megszületett a vendéglátók vezető találata: egy támadás végén Kalinic közelről helyezett a hálóba (2-1). Ezután kitámadtunk, a horvátok pedig lekontráztak minket, s a 87. percben Ilicevic beállította a végeredményt (3-1).

- Talán hihetetlen, de nyolcvan percig nagyon jól játszottak a fiatalok, addig úgy tűnt, nyerhető számunkra a mérkőzés - nyilatkozta a meccs után Sisa Tibor. – A második kapott gól után aztán elkezdtünk rohanni az egyenlítés érdekében, kinyíltunk, és kaptunk még egy gólt. Nagyon sajnálom, mert a csapat valóban jól játszott, nem érdemelt volna vereséget.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.