Hibátlan kezdés, két győzelem Szlovákia ellen
U21 férfi   |   Archívum   |   2010. december. 13., 22:31
Hibátlan kezdés, két győzelem Szlovákia ellen

Mindkét fronton sikerrel zártuk a csehországi Plzenben zajló Visegrádi Négy Nemzet Kupa első játéknapját, felnőtt futsal válogatottunk 5-2-re győzte le Szlovákiát, míg az U21-es csapat 7-5-re diadalmaskodott ellenfelével szemben.

A fiatalok megadták az alaphangot

A Visegrádi Négy Nemzet Kupa idei kiírása szerint a torna résztvevői körmérkőzéses rendszerben döntik el a helyezések sorsát, vagyis a magyar válogatott három nap alatt háromszor lép pályára a viadalon. Az első napon a szlovákok voltak a mieink ellenfelei, elsőként délután az U21-es válogatottak mérkőztek meg egymással. Márkus Ákos fiatal együttese (a keret nagy része még jövőre is a korosztály tagja lesz, sőt, többen még két évig szerepelhetnek az U21-esek között) remek játékkal 7-5-re verte a szlovák együttest. A mieink 2-0-ra elhúztak a találkozó elején, és bár ezt követően egyenlített az ellenfél, a szünetben újra két gól volt az előnyünk (4-2), és a fordulás után már nem is adtuk ki a kezünkből a vezetést - megérdemelten nyertük meg a találkozót.

- Nagyon büszke vagyok fiatal csapatomra, egy nagyon jó erőkből álló szlovák válogatottat sikerült legyőznünk. Végig uraltuk a mérkőzést, irányítottuk a játékot, ennek köszönhetjük a sikert. Gratulálok a fiúknak, a találkozón egy mentálisan érett együttest láttam a pályán - nyilatkozta Márkus Ákos, az U21-es válogatott szakvezetője.


Szünet után magabiztos fölény

A felnőttek este léptek pályára szintén Szlovákia ellen, és bár az első félidőben még akadozott a gépezet, a vége magabiztos győzelem lett. A szlovákok szerezték a találkozó első gólját, majd a mieink egyenlítő találata után ellenfelünk visszavette az előnyt. A fordulást követően nemcsak egyenlíteni tudtunk, hanem fordítani is, ezt követően pedig már nem volt kérdés, melyik csapat nyeri a találkozót. A vége 5-2 lett, de a helyzetek alapján jóval nagyobb is lehetett volna a különbség, válogatottunk ugyanis rengeteg helyzetet kialakított, ám ezeknek csak egy részét sikerült kihasználni.

- Az első félidőben tompábbak voltunk, de az első tíz perc után átvettük az irányítást, és szinte végig uraltuk a játékot. Ebben az összetételben ez volt az első mérkőzése a csapatnak, mégis magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk. Jól oldottuk meg a létszámhátrányos szituációkat, ha jobban értékesítjük a helyzeteinket, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna
- nyilatkozta a találkozó után Frank Tamás szövetségi edző.

Magyarország - Szlovákia 5-2 (1-2)
Magyarország: Tihanyi Csaba - Lódi Tamás, Peczár Csaba, Gyurcsányi Zsolt, Csopaki István
Cserék: Reveland Zoltán, Simon Ádám, Sivák Péter, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Németh Péter, Nagy Tamás, Bita László
Gólszerző: Peczár (2), Dróth, Sivák, Harnisch

U21-es válogatottak mérkőzése:
Magyarország - Szlovákia 7-5 (4-2)
Magyarország: Laucsek Csaba - Korozmán Krisztián, Szeghy Szabolcs, Öreglaki Norbert, Birinyi Balázs
Cserék: Komáromi Péter, Nagy Roland, Szabó Tamás, Simon Zsolt, Érsek Róbert, Szentjobbi Roland, Bogyó Károly, Vadászi Edward, Wimmer Bence
Gólszerző: Szeghy (3), Simon (2), Korozmán, Szabó


A torna további programja:

december 14., kedd

14:00 Szlovákia U21 - Lengyelország U21
16:00 Cseh Köztársaság U21 - Magyarország U21
18:00 Cseh Köztársaság - Magyarország
20:00 Szlovákia - Lengyelország

december 15., szerda

13:00 Magyarország U21 - Lengyelország U21
15:00 Cseh Köztársaság U21 - Szlovákia U21
17:00 Cseh Köztársaság - Szlovákia
19:00 Magyarország - Lengyelország
21:00 Eredményhirdetés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.