Hétvégén nemzetközi négyestorna Debrecenben
U21 férfi   |   Archívum   |   2009. szeptember. 14., 11:00
Hétvégén nemzetközi négyestorna Debrecenben

Szombaton és vasárnap a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a Visegrádi Négy Nemzet Kupának, amelyen a cseh, a szlovák a lengyel és a magyar felnőtt, valamint az U21-es futsal válogatott lép parkettre.

A nagyszabású rendezvény értékét növeli, hogy az MLSZ minden szempontból már a januári Európa-bajnokság szellemében rendezi meg a tornát. Érdekes aktualitás, hogy éppen ma kezdték meg felszerelni azt az Olaszországból érkezett padlóborítást, amely az Eb-re készült, s ezen lesznek a hétvégi meccsek is - hangzott el többek között a kupát felvezető hétfői sajtótájékoztatón Debrecenben, a Főnix Csarnokban.

A sajtókonferencián Ragadics Ferenc, az MLSZ futsal bizottságának alelnöke kiemelte: az utolsó fázisába érkezett a két éve a pályázattal megkezdett Eb-előkészítő munka. 'Debrecen és Budapest egy olyan nagyszabású kontinensviadalnak ad otthont, amelyre jellemző, hogy Európa tizenkét élcsapata mellett az UEFA részéről egy olyan professzionális stáb is érkezik, amelynek tagjai a nagypályás Eb- és a BL-meccsek szakembergárdájához tartoznak.' - mondta el Ragadics Ferenc. Hozzátette: a munka a négyestorna után sem áll meg, hiszen 21-én érkezik hazánkba az UEFA újabb küldöttsége, amelynek tagjai a helyszíni szemle mellett a 24-i, debreceni sorsoláson is részt vesznek.

Kozma Mihály szövetségi edző, futsal válogatottunk szakmai irányítója - aki Debrecenben született, s ma is ott él - kijelentette, hogy az előkészítéshez hasonlóan a szakmai felkészítésben is finiséhez közeledik a munka, éppen ezért nagyon jó, hogy együttesünk három hasonló erősségű ellenféllel mérheti össze tudását. A rendezvény kiváló alkalom lesz arra is, hogy csaptunk játékával kivívja a helyi szurkolók szimpátiáját, támogatását az Eb-re nézve is - ebben egyetértett mesterével a sajtótájékoztatón megjelent két válogatott játékos, Pallai Gábor és Trencsényi János is.

Makray Balázs, a Főnix Csarnok igazgatója házigazdaként kiemelte, a rendezők mindenben szeretnének megfelelni az UEFA előírásainak, a város be kívánja bizonyítani, hogy méltó egy ilyen színvonalú esemény lebonyolítására.


A szombati program:

11: 00 Csehország - Szlovákia (U21)
13: 00 Lengyelország - Magyarország (U21)
17: 00 Csehország - Szlovákia
19: 00 Lengyelország - Magyarország

A helyosztókra vasárnap a szombati eredmények alapján kerül sor, de az biztos, hogy U21-es csapatunk 11., A-válogatottunk pedig 13 órakor lép parkettre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.