Hétfőtől Visegrádi Négy Nemzet Kupa
U21 férfi   |   Archívum   |   2010. december. 12., 13:37
Hétfőtől Visegrádi Négy Nemzet Kupa

Hétfőtől szerdáig a csehországi Plzenben rendezik meg a Visegrádi Négy Nemzet Kupát, amelyen a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák felnőtt futsal válogatottja mellett a négy ország U21-es csapata is megmérkőzik egymással.

A Visegrádi Országok számára kiírt futsal tornát tavaly rendezték meg először, 2009-ben Debrecen volt az esemény házigazdája. Az idei viadal helyszíne a csehországi Plzen városa lesz, s a tavalyi esztendőhöz hasonlóan ezúttal is párhuzamosan zajlik a felnőtt- és az U21-es válogatottak tornája. A lebonyolítási rend a tavalyihoz képest annyiban változik, hogy idén körmérkőzéses rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok, amelyek a 2011 februárjában megrendezésre kerülő Eb-selejtezőkre készülnek a tornával.

- A februári Eb-selejtezőkre keressük az optimális csapatot, ennek jegyében három újoncot hívtam be a keretbe, kíváncsi vagyok, hogyan tudnak beilleszkedni a gárdába, milyen teljesítményre képesek nemzetközi meccseken. A célunk a csapatépítésen túl az, hogy három szoros mérkőzést játsszunk a tornán, csalódott lennék, ha nem sikerülne legalább egy győzelmet szereznünk a három találkozóból - mondta Frank Tamás, a válogatott szövetségi edzője.

- Utánpótlás szinten kevesebb mérkőzést játszanak a válogatottak, így nehezebb információkat szerezni az ellenfelekről, leginkább a tavalyi Visegrádi Négyek Tornájából tudtunk kiindulni az erőviszonyok felmérésében - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Márkus Ákos, az U21-es válogatott szakvezetője. - Csapatunk fiatalokból áll, a játékosok nagy része még két év múlva is az U21-es válogatottban szerepelhet, vagyis a jövő együttesét építjük. Azt várom a játékosaimtól, hogy jó minőségű játékkal rukkoljanak elő, szeretnék minél többet viszontlátni azokból a taktikai elemekből, amelyeket az eddigi edzéseken, illetve a bajnokságban gyakoroltak.


A felnőtt válogatott kerete:

Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage), Tihanyi Csaba (MVFC Berettyóújfalu) - kapusok;

Dróth Zoltán (Rába ETO), Harnisch Ákos (Rába ETO), Lódi Tamás (Rába ETO), Gyurcsányi Zsolt (Rába ETO), Peczár Csaba (Rába ETO), Nagy Tamás (MVFC Berettyóújfalu), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Bita László (FTC-6X6 TAXI), Csopaki István (FTC-6X6 TAXI), Sivák Péter (Colorspectrum Aramis), Németh Péter (Colorspectrum Aramis), Simon Ádám (Üllő FC Cső Montage) - mezőnyjátékosok.


Az U21-es válogatott kerete:

Laucsek Csaba (Üllő FC Cső-Montage), Wimmer Bence (Üllő FC Cső-Montage), Hoffer Csaba (FTC-6X6 TAXI) - kapusok;

Bogyó Károly (Borsod Volán Szabadidőközpont), Birinyi Balázs (Colorspectrum Aramis), Korozmán Krisztián (Colorspectrum Aramis), Öreglaki Norbert (Colorspectrum Aramis), Szeghy Szabolcs (Colorspectrum Aramis), Érsek Róbert (FTC-6X6 TAXI), Komáromi Péter (FTC-6X6 TAXI), Szabó Tamás (FTC-6X6 TAXI), Nagy Roland (Gödöllői Bikák), Szentjobbi Roland (Huszárok Futsal), Vadászi Edward (Rubeola FC Csömör), Simon Zsolt (Üllő FC Cső-Montage) - mezőnyjátékosok.


A torna programja:

december 13., hétfő

14:00 Szlovákia U21 - Magyarország U21
16:00 Cseh Köztársaság U21 - Lengyelország U21
18:00 Cseh Köztársaság - Lengyelország
20:00 Szlovákia - Magyarország

december 14., kedd

14:00 Szlovákia U21 - Lengyelország U21
16:00 Cseh Köztársaság U21 - Magyarország U21
18:00 Cseh Köztársaság - Magyarország
20:00 Szlovákia - Lengyelország

december 15., szerda

13:00 Magyarország U21 - Lengyelország U21
15:00 Cseh Köztársaság U21 - Szlovákia U21
17:00 Cseh Köztársaság - Szlovákia
19:00 Magyarország - Lengyelország
21:00 Eredményhirdetés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.