Hatgólos győzelmet aratott az U20-as válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2014. április. 30., 17:05
Hatgólos győzelmet aratott az U20-as válogatott

A Pintér Attila szövetségi kapitány vezette együttes Nyíregyházán 6-0-ra verte a moldáv korosztályos csapatot felkészülési mérkőzésen.

U20-as válogatottunk a tavasz elején három összetartáson vett részt, a negyedik edzőtáborozás végén nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett az együttes. Az ellenfél a nemrégiben megalakult moldáv U20-as válogatott volt, ez volt Moldova focitörténetének első U20-as nemzetközi meccse.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, már a mérkőzés első perceiben mezőnyfölényre tett szert együttesünk, és a 16. percben megszereztük a vezetést, Prosser Dániel bal oldali beadása után Szécsi Márk megelőzte védőit, majd 4 méterről a kapu bal oldalába továbbított (1-0). A vezetés birtokában sem állt vissza a magyar válogatott, s bár néhány pontatlanság is becsúszott a játékba, megmaradt a fölényünk, és a 33. percben növeltük az előnyt, ezúttal Berki István jobb oldali beadása után Prosser fejelt 6 méterről a jobb sarokba (2-0). Az első félidő végén adódott egy-két helyzet a moldávok előtt is, egy távoli lövésből kapufáig is eljutottak a vendégek, de a szépítés nem sikerült, szünetig maradt a kétgólos magyar előny.

A második játékrészben sem változtak az erőviszonyok, a magyar válogatott dominált, helyzeteket dolgozott ki, és gólokat is szerzett. Az 57. percben a Botka Endre ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Márkvárt Dávid magabiztosan értékesítette (3-0). A 64. percben Király Botond szerzett labdát a moldáv 16-os előterében, ziccerben vezette rá a kapusra, majd a bal sarokba helyezett (4-0).

A folytatásban tovább növeltük az előnyt, a 74. percben Novák Csanád a bal szélről ívelt középre, Cseke Benjámin átvette a labdát, elhúzta egy védő mellett, majd 4 méterről, kissé jobbról a kapuba passzolt (5-0). A 81. percben újabb gólt eredményezett egy magyar labdaszerzés, Márkvárt Dávid jobb oldali beadása után Király Botond közelről a hálóba helyezett (6-0). A moldávok előtt szépítési lehetőség sem adódott, a mieink végig fegyelmezetten játszva, fölényes győzelmet arattak.

- A játékosok nagy alázattal tették a dolgukat, mindent maximális erőbedobással igyekeztek megvalósítani, amit kértünk tőlük - mondta a mérkőzés után Pintér Attila. - Jól támadtunk vissza a labdavesztések után, megvoltak a labdakihozatalok, ezen a meccsen mindent viszontláthattunk tőlük, amit a mai futballban meg kell, hogy legyen egy csapatnál. Büszke vagyok a játékosokra, hiszen négy összetartást követően látványosan focizva, szép gólokat rúgva, fegyelmezetten játszottak, ismét bizonyítva, hogy hasznosak a rendszeres edzőtáborozások. A mérkőzés azt is megmutatta, hogy szép számmal vannak tehetségeink, csak fel kell őket építeni. fel kell őket építeni.

Magyarország-Moldova 6-0 (2-0)
Magyarország:
Banai Dávid - Angyal Zsolt (Botka Endre, 46.), Dulló Martin (Jagodics Bence, 62.), Kocsis Gergő (Zsirai Martin, 63.), Hangya Szilveszter (Csemer Gyula, 63.) - Pintér András (Cseke Benjámin, 56.), Holdampf Gergő, Márkvárt Dávid - Szécsi Márk (Novák Csanád, 63.), Berki István (Király Botond, 46.), Prosser Dániel (Bese Barnabás, 56.)




Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.