Futsal válogatott:Ezüstérmet szereztünk Debrecenben
U21 férfi   |   Archívum   |   2009. szeptember. 20., 15:40
Futsal válogatott:Ezüstérmet szereztünk Debrecenben

Futsal válogatottunk vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban Szlovákia ellen az aranyérem megszerzéséért lépett parkettre a Visegrádi Négy Nemzet Kupán. A rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult, s mivel a hosszabbításban sem született döntés, következtek a büntetők, amelyekkel Szlovákia szerezte meg a tornagyőzelmet. A harmadik helyért vívott mérkőzésen Lengyelország 4-3-ra legyőzte Csehországot.

A mérkőzés előtt Horváth Cs. Attila, az MLSZ futsal ügyekért felelős elnökségi tagja, valamint Esterházy Márton, a futsal bizottság elnöke és Ragadics Ferenc, a testület alelnöke köszöntötte századik válogatottsága alkalmából Balázs Zoltánt és Lódi Tamást.

Kozma Mihály szövetségi edző Balázs Zoltán - Angyalos András, Fekete Viktor, Lovas Norbert, Trencsényi János kezdőcsapatot küldött parkettre, s csereként Szente Tamás, Pallai Gábor, Peczár Csaba, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Madarász János, Gyurcsányi Zsolt és Kovacsics Károly kapott lehetőséget.

Az első nagy lehetőség előttünk alakult ki, a negyedik percben Gyurcsányi Zsolt a kapufát találta el. A 12. percben Szlovákia megszerezte a vezetést, Nikita a bal felső sarokba lőtt, ám a 20. percben Lovas Norbert egy remek figura végén egyenlített.

A második félidő nagy küzdelmet hozott, de gólt nem, s a kétszer ötperces hosszabbításban sem esett találat, így jöhettek a büntetők, amelyek során Angyalos András lövését védte az ellenfél kapusa, s mivel a szlovákok egyszer sem hibáztak, Fekete Viktor, Lódi Tamás és Szente Tamás hiába talált a kapuba, a tornát a szlovákok nyerték.

- Számunkra már minden az Eb-felkészülés jegyében történik, ennek a tornának az volt a célja, hogy két tétmérkőzésen lépjünk pályára - nyilatkozta a mérkőzés után Kozma Mihály. - Bár a végső siker nem jött össze, örülök, hogy új játékosokat tudtunk szerepeltetni a válogatottban, s a fiatalok belekóstolhattak azokba a helyzetekbe, amelyekre a hazai Európa-bajnokságon is számíthatunk.

A nap másik magyar vonatkozású mérkőzésén a szlovák U21-es válogatott 7-0-ra győzött a mieink ellen.

A jövő hét is jelentős futsal-eseményt tartogat, hiszen csütörtökön 16.00 órai kezdettel kerül sor a debreceni Kölcsey Központban a januári Európa-bajnokság sorsolására.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.