Futácsék élvezték a játékot Máltán
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 01., 11:10
Futácsék élvezték a játékot Máltán

Futács Márkó bízik benne, hogy a hosszú szünet ellenére a válogatott jó formája kitart a soros tétmérkőzésekig.

Magabiztos, 3-1-es sikerrel zárta idei első nemzetközi mérkőzését az U21-es válogatott. Bár Róth Antal csapata a második percben egy védekezési hibát követően hátrányba került, a szünetre megfordította az állást, miután Futács Márkó a 28., majd a 36. percben is eredményes volt. Bár a játék képe alapján a győzelem innentől fogva egy pillanatig sem forgott veszélyben, a második félidő hajrájában Lázár Bence bebiztosította a sikert.

 

- Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy az első perceket leszámítva igazán élveztük a játékot, ami roppant jó érzés, és fontos tényező a csapategység szempontjából – fogalmazott a mérkőzés után Futács Márkó. - Jó döntést hoztam az egyenlítő gólunk előtt, hogy nem fejessel kísérleteztem, hanem átvettem, és elpasszoltam a labdát kapus mellett. Talán a touloni torna óta nem volt ennyi örömöm a játékban, s bár hosszú szünet jön, bízom benne, hogy kitart a jó formánk a nyári selejtezőkig.

 

Simon Ádám számára nemcsak a győzelem volt nagy élmény, hanem az is, hogy együtt futballozhatott egykori szombathelyi csapattársaival.

- Örülök, hogy jól ment a csapatnak a játék, igaz, az elején kicsit érződött rajtunk, hogy még sok helyen nem indult el a bajnokság, és nem vagyunk a legjobb formában - fogalmazott a középpályás. - Később feljavultunk, jól működött a taktikánk is, és megérdemelten nyertük meg a meccset. A pályán elkapott kicsit a nosztalgiaérzés, hiszen annak idején a Haladás második csapatában ugyanúgy álltunk fel a középpályán, mint most: Simon, Iszlai, Kovács. Öröm volt velük, és a többiekkel újra együtt futballozni. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a győzelem értékes volt, a máltai csapat ugyanis jó játékerőt képvisel, a középpályán sokszor csak nagy harcok árán tudtunk labdát szerezni.

 

 

A mérkőzés fotógalériája


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.