Fontos Eb-selejtezők előtt az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2015. november. 07., 18:20
Fontos Eb-selejtezők előtt az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk november 12-én Izraelben lép pályára, négy nappal később pedig Görögországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn.

Szeptember elején két idegenbeli mérkőzéssel kezdték a selejtezősorozatot a mienk: Liechtensteinben hatgólos sikert arattunk, majd a csoportfavorit portugál válogatott otthonában kétgólos vereséget szenvedtünk. Ezt követően októberben - a legutóbbi selejtező mérkőzésünkön - Albániát fogadtuk a Pancho Arénában, és Prosser Dániel duplájával, négygólos mérkőzésen, végül egy pontot sikerült szereznünk. Az eddig megszerzett négy egységgel jelenleg a harmadik helyet foglaljuk el a csoportunkban, de jövő csütörtöki ellenfelünk, a rosszabb gólkülönbséggel mögöttünk álló Izrael, és november 16-i riválisunk, a hárompontos Görögország egy mérkőzéssel kevesebbet játszott nálunk. Az izraeliek előbb magabiztosan legyőzték Liechtensteint, majd döntetlenre végeztek Albánia ellen. A görögök mérlege csak kevéssel gyengébb: egy győzelem Liechtenstein ellen és egy vereség a portugáloktól. A következő bő egy hétben két olyan riválissal mérkőzik meg a csapat, amely hozzánk hasonlóan a második helyért küzdhet a csoportban, vagyis mindkét találkozónak kiemelt jelentősége van.

Robert Kilin szövetségi edző szerint a csapat szervezettsége mellett, a játékosok fejlődése is célkitűzés a mérkőzéseken.

- Izrael mindkét eddigi mérkőzését láttam, és ugyanazt mondhatom, mint korábban: ezen a szinten nincs olyan válogatott, amely ne lenne kellően agresszív és szervezett. Portugália más szintet képvisel, de még Liechtensteint sem szabad lebecsülni, minden riválisunk motivált, és mindent megtesz a siker érdekében. Százszázalékosnak kell lennünk minden mérkőzésünkön, a szervezettség, a taktikai fegyelem, a koncentráció és a motiváció kiemelten fontos, azt szeretnénk elérni, hogy ezekben a mutatókban minden meccsen fejlődjenek a játékosok - mondta Robert Kilin az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nagy Gergely (Vasas FC)
Banai Dávid (Újpest FC)
Székely György (Paksi FC)

Védők:

Lenzsér Bence (Paksi FC)
Kecskés Ákos (Újpest FC)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Bobál Dávid (Budapest Honvéd)
Polgár Kristóf (Liverpool FC)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Hangya Szilveszter (Vasas FC)

Középpályások:

Vida Máté (Vasas FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC)
Forgács Dávid (A.C. Pisa)
Berecz Zsombor (Vasas FC)
Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)
Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig)

Támadók:

Novothny Soma (DVTK)
Gera Dániel (MTK Budapest)
Varga Szabolcs (MTK Budapest)
Mervó Bence (FC Sion)

Az U21-es válogatott novemberi programja:

November 12., csütörtök:
Izrael-Magyarország 18:45 Ha Moshava Stadion, Petah Tikva

November 16., hétfő:
Magyarország-Görögország 18:00 Alcufer Stadion, Gyirmót

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.