Emelt fővel vonult le a pályáról az MTK
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. május. 02., 14:38
Emelt fővel vonult le a pályáról az MTK

A kék-fehérek a kupadöntő elvesztése ellenére is sikeres szezont zártak.

Az MTK-t kedden, a Magyar Kupa döntőjében néhány perc választotta el attól, hogy felrúgva a papírformát, legyőzze az OTP Bank Liga éllovasát, a DVSC-TEVA-t. A hajdúságiak azonban Zsidai László 87. percben szerzett találata után sem adták fel, és emberhátrányuk ellenére a 89. percben egyenlítettek, majd a gólnélküli hosszabbítás után büntetőkkel elhódították a trófeát.

A tizenegyespárbaj az U21-es válogatott Kálnoki Kis Dávid lövése után dőlt el - az MTK védője nem rúgta rosszul a büntetőt, de Verpecz István jó irányba vetődött, és ki tudta ütni a jobb sarok felé tartó labdát.

- Vegyes érzések vannak bennem, mert bár az elvesztett döntő miatt szomorú vagyok, a kupadöntő elérése is nagy sikernek számít, ennek, és az élvonalba való visszajutásnak örülhetünk azért - mondta a mérkőzés másnapján az mlsz.hu-nak Kálnoki Kis Dávid. - Emelt fővel vonulhattunk le a pályáról, mert egy pillanatig sem adtuk fel a küzdelmet, a legerősebb kerettel rendelkező magyar csapat ellen győzelmi esélyünk volt, és csak tizenegyesekkel veszítettünk. Természetesen az elmúlt fél napban számtalanszor átgondoltam, mit lehetett volna másképp csinálni, a kulcsmomentum a nyolcvankilencedik percben volt, amikor megkaptuk a harmadik gólunkat. Nem a figyelem hiánya volt a gond, a vezetés megszerzése egy sokkszerű örömmel járt együtt, de a felfokozott állapotban is próbáltunk fegyelmezetten játszani. Mégis hibáztunk, és a Debrecen góllal büntette ezt. A tizenegyeseket gyakoroltuk a meccs előtt, de nehéz felkészülni egy kupadöntő büntetőrúgásaira, ez inkább lelkiállapot kérdése. Amit tudtunk megtettünk, sajnos nem hozta meg a gyümölcsét. Az elmúlt hónapokban bebizonyítottuk, hogy készen állunk az élvonalbeli szereplésre, hiszen fölényesen vezetünk a bajnokságban, a kupában pedig elsőosztályú csapatokat is búcsúztatva jutottunk döntőbe.

A debreceni oldalon is elismerték az MTK érdemeit, Kondás Elemér játékosai kiemelték: hatalmasat kellett küzdeniük a sikerért. Verpecz István, a DVSC kapusa két kivédett tizenegyessel járult hozzá a sikerhez.

- Nem gondoltam volna, hogy ennyire kiélezett lesz a küzdelem, de a kiállítás kicsit megpecsételte a sorsunkat - fogalmazott Verpecz István a DVSC hivatalos oldalának nyilatkozva. - A srácok azonban nagyon nagyot küzdöttek, odatette magát mindenki, százhúsz percen keresztül harcoltunk, és nem mellékesen jól rúgta a csapat a büntetőket. Ellátott tanáccsal a kapusedző, Erdélyi Miklós, illetve Kulcsár Tamás, aki korábban az MTK-ban futballozott, így több labdarúgót is jól ismert. Az utolsó tizenegyesnél az utolsó pillanatban váltottam, amikor láttam, az MTK játékosa hogy áll a labdához. Akkor már gondoltam, hogy hová fogja rúgni. Alig hittem el. Előtte kérdeztem a játékvezetőt, ha most mindkét csapat értékesíti, akkor nekem kell rúgni a következő tizenegyest, és ő mondta, hogy igen. Kivédtem, és az volt bennem, most én következem, de egyszer csak látom, hogy Kulcsár Tamás rohan felém. Akkor fogtam fel, hogy megnyertük.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.