Egervári Sándor kihirdette a ligaválogatott keretét
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. április. 16., 13:54
Egervári Sándor kihirdette a ligaválogatott keretét

A-válogatottunk szakmai stábja kijelölte annak a ligaválogatottnak a keretét, amely április 24-én a Róth Antal vezette U21-es csapattal játszik felkészülési mérkőzést.

Bár a következő A-válogatott mérkőzésig még több mint egy hónap van hátra, az Egervári Sándor vezette szakmai stáb folyamatosan dolgozik az ellenfelek feltérképezésén, valamint a válogatott kerettagok aktuális formájának felmérésén. A stáb ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az NB I-ben szereplő legjobb játékosaink is bizonyíthassák rátermettségüket, így a válogatott meccsek közötti hosszabb szünetet kihasználva a hazai bajnokság legjobbjai -  ligaválogatottként - áprilisban és májusban is játszanak egy-egy mérkőzést.

Az első összecsapást április 24-én rendezik Telkiben, a csapat ellenfele az U21-es válogatott lesz. Májusban újabb – immár nemzetközi - találkozóra kerül sor.

- Mivel az Európa-bajnokság miatt az UEFA nem biztosít március-áprilisban nemzetközi mérkőzésnapokat, lehetőség adódott, hogy életre hívjuk a ligaválogatottat, és két felkészülési mérkőzést szervezzünk az itthon pallérozódó, és hétről hétre kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóknak - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - Ez tekinthető egyfajta felzárkóztatási lehetőségnek a számukra, hiszen ők azok a játékosok, akik már kopogtatnak a válogatott előszobájának ajtaján, ezért szeretnénk biztosítani számukra a bizonyítási lehetőséget. A keretbe több U21-es válogatott játékost is szerettünk volna jelölni, de Róth Antallal egyeztetve abban állapodtunk meg, hogy az egymás elleni mérkőzésen ők még a korosztályos csapatban szerepelnek majd.

A ligaválogatott kerete:

Kapusok:

Csernyánszki Norbert (MVM Paks)
Rózsa Dániel (Haladás Sopron Bank)

Védők:

Nagy Zoltán (DVSC-TEVA)
Fehér Zoltán (Győri ETO)
Lipták Zoltán (Újpest FC)
Balogh Béla (Kecskeméti TE)
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Korhut Mihály (DVSC-TEVA)
Mohl Dávid (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Dudás Ádám (Győri ETO)
Kulcsár Dávid (Ferencváros)
Varga József (DVSC-TEVA)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Szakály Péter (DVSC-TEVA)
Sándor György (Videoton)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)

Támadók:

Lencse László (Kecskeméti TE)
Nikolic Nemanja (Videoton)
Horváth Zsolt (PMFC)
Hrepka Ádám (MVM Paksi)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.