Edzőtáborban az U20-as és az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. január. 28., 15:04
Edzőtáborban az U20-as és az U21-es válogatott

Vasárnap délutántól kedd délutánig Telkiben tart felkészülési edzőtábort az U20-as és az U21-es válogatott. Mindkét csapat mérkőzésen is pályára lép kedden.

Róth Antal szövetségi edző az idősebb korsztályról szólva elmondta: „Ezúttal a hazai játékosokra számítok. Alapelv, hogy legalább NB I-es csapatok ellen játszhassunk a nemzetközi meccsek mellett, hiszen ez megfelelő felkészülési erőpróba. Ezúttal a Siófok ellen lép pályára a csapat kedd délután. Az Eb-selejtező-sorozat felénél járunk, de a folytatásra még várni kell, ezért fontos, hogy folyamatos meccslehetőséget biztosítsunk a játékosoknak.

 

Több poszton is új játékosokat próbálok ki, hiszen az olyan futballisták, akik rendszeresen szerepelnek az NB I-ben, mint a kaposvári Jánvári Gábor megérdemlik, hogy közelről is megnézzem őket, mit tudnak nyújtani a válogatott keretnél. Igaz ez a Kecskemét második kapusára, Antal Botondra is. Örömteli hír, hogy Litauszki Róbert, kitartásának köszönhetően, súlyos sérülés után visszatérhet.”

 

Róth Antal eredetileg meghívta a gyakorlásra a debreceni Ferenczi Jánost is, de a balszerencsés védőnek szombaton, a Tatran Presov elleni edzőmérkőzésen elszakadt a bokaszalagja, már meg is műtötték.

 

A 20 éven aluliak válogatottja kapcsán Róth Antal úgy fogalmazott: „A játékosok zöme még nem szerepel az NB I-ben, így számukra az ellenfél sem OTP Bank-ligás, hanem a Győri ETO II lesz. A folytatásban már koratavasszal következik a Regionális Nemzetközi Kupa újabb állomása, fontos, hogy formában maradjon a gárda.”  

 

Az U20-as válogatott meghívottjai:

Jova Levente (Ferencváros), Nacsa Péter (Győri ETO) kapusok

Baráth Botond (Bp. Honvéd), Horváth Detre (Haladás Sopron Bank), Farkas Norbert (Videoton FC-PFA), Jagodics Márk (Haladás Sopron Bank), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Oláh Máté (Ferencvárosi TC), Szabó György (Kecskeméti TE), Farkas Márk (Haladás Sopron Bank) védők

Windecker József (Győri ETO), Demkó Balázs (Diósgyőri VTK), Szakály Attila (Haladás Sopron Bank), Németh László (Győri ETO), Magos Mátyás (Újpest FC), Tölgyesi Viktor (Kecskeméti TE), Skriba Máté (Haladás Sopron Bank), Batizi-Pócsi Balázs (Nyíregyháza Spartacus FC) középpályások

Ugrai Roland (Haladás Sopron Bank),, Vernes Richárd (Bp. Honvéd), Zamostny Balázs (Újpest FC), Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK) támadók

 

Az U21-es válogatott meghívottjai:

Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Antal Botond (Kecskeméti TE) kapusok

Szokol Zsolt (Újpest FC), Fodor Ferenc (Pécsi MFC), Margitics Andor (Videoton FC-PFA), Fiola Attila (MVM Paks), Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest), Litauszki Róbert (Újpest FC), Jánvári Gábor (Kaposvári Rákóczi) védők

Bódi Ádám (DVSC-Teva), Takács Péter (Diósgyőri VTK), Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Nagy Patrik (Újpest FC), Bertus Lajos (Kecskeméti TE), Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi), Haraszti Zsolt (MVM Paks) középpályások

Tischler Patrik (MTK Budapest), Balajti Ádám (Újpest FC), Lázár Bence (Újpest FC), Beliczky Gergő (Vasas Híd)

 

A két válogatottal Róth Antal szövetségi edző, Pölöskei Gábor edző, Pálinkás András kapusedző, dr. Gyarmati Jenő orvos, Erdős Zsolt és Halmai Tamás masszőrök, Hegyesi László szerelés-felelős és Brünyi Béla csapatmenedzser dolgozik.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.