Döntetlennel kezdett az NB II-es válogatott Törökországban
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. január. 23., 17:00
Döntetlennel kezdett az NB II-es válogatott Törökországban

Értékes, 1-1-es döntetlent ért el a Dárdai Pál által irányított NB II-es válogatott a törökországi edzőtábor első mérkőzésén, az azeri „U21-es” csapat ellen.

Rendkívül agresszíven kezdett az azeri csapat, amely valójában inkább B-válogatottnak felelt meg, mint korosztályos alakulatnak. Az első öt-tíz percben több olyan belépőre is ragadtatták magukat a játékosai, amelyek szokatlanok egy felkészülési mérkőzésen. (Az azeriek német edzője elnézést kért a mérkőzés után csapata helyenként brutális stílusáért.)

 

Körülbelül húsz perc kellett ahhoz, hogy a bátortalanabb kezdés után magára találjon a magyar együttes, amely attól kezdve jó teljesítményt nyújtott, technikailag felül is múlta ellenfelét. Az értékes 1-1-es eredmény elérésében nagy szerepe volt a kitűnően védő Szántai Leventének is.

 

Dárdai Pál edző a találkozóról szóló beszámolóját a köszönetnyilvánítással és elismeréssel kezdte, majd hangsúlyozta, hogy nagyon jó állapotban lévő játékosokat kapott a klubedzőktől. Futballistái alkalmazkodni tudtak a nagy tempóhoz, gyorsan reagáltak a szituációkra. Kornis Attila góljával a 26. percben vezetést szerzett a magyar csapat, ezt az azeriek a 64. percben egy vitatható büntetőből kiegyenlítették.

 

A szövetségi edző szerint nagy szükség van az ilyesfajta összecsapásokra, fizikailag fejlődniük kell még a játékosoknak a nemzetközi porondon való helytálláshoz. A találkozón a kint lévő 19 mezőnyjátékos mindegyike pályára lépett, a kevesebb szerephez jutottak több játéklehetőséget kapnak majd a második edzőmérkőzésen. Azon a most pihenő kapus, Somodi Bence kezd majd.

 

A magyar csapatnak Dárdai Pál, Löw Zsolt és a kapusokkal foglalkozó Kövesfalvi István kedden is edzést vezényel majd, aztán szerdán újabb mérkőzés következik az orosz bajnokság egyik élcsapata, a Rubin Kazany második alakulata ellen.

 

A magyar NB II-es válogatott összeállítása a következő volt: Szántai Levente – Preklet Csaba (Fazekas Géza, 60.), Kornis Attila (Menyhért Gergő, 80.), Makra Zsolt, Czár Richárd (Szekér Dávid, 46.) – Varga Tamás (Bognár István, 46.), Petneházi Márk (Sós Márkó, 65.), Oláh Gergő (Kónya Márk, 65.), Mundi Roland (Zámbó Bence, 65.) – Bene Attila (Kenderes Zoltán, 80.), Rácz Ferenc (Menyhárt Attila, 65.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.