Cseh győzelmek a második mérkőzéseken
U21 férfi   |   Archívum   |   2010. december. 14., 21:08
Cseh győzelmek a második mérkőzéseken

Nem sikerült jól a folytatás futsal válogatottunk számára, amely - a korosztályos csapattal egyetemben - a Plzenben rendezett Visegrádi Négy Nemzet Kupán vesz részt. Frank Tamás gárdája 6-2-es vereséget szenvedett Csehországtól, míg a Márkus Ákos szövetségi edző által irányított U21-es csapat 4-1-re maradt alul a házigazdák ellen.

Izgalmas mérkőzésen nyertek a házigazdák

Az első félidőben a szervezetten és harcosan játszó válogatottunk lényegesen többet birtokolta a labdát. Kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a vezetést a mieinknek sikerült megszerezni: egy szép összjáték végén a cseh kapus védése után Nagy Tamás elé került a labda, aki hat méterről az üres kapuba bombázott (0-1). A második félidőben megváltozott a mérkőzés képe, kevésbé volt folyamatos a játék, a házigazdák minden erejüket a gólszerzésre összpontosították, lényegesen több akciót tudtak vezetni, mint a fordulás előtt. A 23. percben Resetár használt ki egy védekezési hibát (1-1), majd a 25. percben hazaiak csapatkapitánya, Dlouhy is a kapuba talált (2-1). Egy perc sem telt el és Resetár már saját második és csapata harmadik gólját lőtte (3-1), majd Belej szerzett újabb két találatot a 27. és a 36. percben (5-1). A meccs legszebb gólját Csopaki István lőtte a 36. percben, a támadó 4 méterről, háttal a kapunak egy bokamozdulattal húzta be a labdát a jobb alsóba (5-2). A mérkőzés végeredménye a meccs utolsó másodperceiben alakult ki, amikor Resetár vágta be a 10 méteres büntetőt (6-2).

- Jól kezdtük a mérkőzést, nagy összpontosítással játszottunk, ám a szünet után mintha az öltözőben maradtunk volna... A csehek kihasználták hibáinkat, és a gyorsan kapott gólok után már nem volt erőnk felállni. A hazaiak győzelme a mérkőzés képe alapján megérdemelt, de ekkora különbség nem volt a két válogatott között - nyilatkozta Frank Tamás.


A mieink csak szépíteni tudtak

A korosztályos hazai együttes bátrabban kezdte a mérkőzést U21-es válogatottunk ellen, és egy kontratámadás, majd egy büntető után két gólt is szerzett. A szünet után felpezsdült a meccs, pontosabban játszottak a mieink, és Szeghy Szabolcs révén szépítettek is. A végjátékban Márkus Ákos szövetségi edző vészkapus-taktikára váltott, ekkor a csehek kétszer is bevették a kapunkat, sőt a mieink büntetőt is hibáztak.

- Nagyon izgalmas, a végsőkig kiélezett mérkőzést játszottunk, amelyen azonban alul maradtunk a taktikailag és fizikailag is erősebb csehek ellen - mondta Márkus Ákos a mérkőzést követően.


Visegrádi Négy Nemzet Kupa, 2. forduló


Csehország - Magyarország 6-2 (0-1)
Magyarország: Tihanyi Csaba - Peczár Csaba, Lódi Tamás, Csopaki István, Bita László
Cserék: Reveland Zoltán, Simon Ádám, Sivák Péter, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Németh Péter, Nagy Tamás, Gyurcsányi Zsolt
Gólszerző: Lukás Resetár (23., 25., 40.), Martin Dlouhy (25.), Michal Belej (27., 36.) illetve Nagy Tamás (14.), Csopaki István (36.).


Az U21-es válogatottak mérkőzése:
Csehország - Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország: Laucsek Csaba - Korozmán Krisztián, Öreglaki Norbert, Szeghy Szabolcs, Birinyi Balázs
Cserék: Komáromi Péter, Nagy Roland, Szabó Tamás, Simon Zsolt, Érsek Róbert, Szentjobbi Roland, Bogyó Károly, Vadászi Edward, Wimmer Bence
Gólszerző: Jiri Beran (15.), Tomás Kovorlika (17.), Tomás Sturák (38.), Michal Kanes (38.) illetve Szeghy Szabolcs (31.).


A torna további programja:

december 15., szerda

13:00 Magyarország U21 - Lengyelország U21
15:00 Cseh Köztársaság U21 - Szlovákia U21
17:00 Cseh Köztársaság - Szlovákia
19:00 Magyarország - Lengyelország
21:00 Eredményhirdetés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.