Csank Jánosnak tetszett az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. október. 12., 09:34
Csank Jánosnak tetszett az U21-es válogatott

A korábbi szövetségi kapitány is megnézte Róth Antal együttesének gyirmóti mérkőzését.

U21-es válogatottunk csütörtökön a moldávokat fogadta felkészülési mérkőzésen, a 3-1-re megnyert a találkozón két egykori szövetségi kapitány is a lelátón foglalt helyet: Mészöly Kálmán, valamint a jelenleg Gyirmóton edzősködő Csank János. A mérkőzést követően utóbbi szakembert kérdeztük arról, hogy milyen benyomásai voltak válogatottunkról. - A moldávok meglehetősen védekező felfogásban játszottak, ritkán látni olyat, hogy a négy védő egyike sem segíti a támadásokat, sőt, egy védekező középpályás is hátul maradt, mint ha ötödik hátvéd lenne. El kell ismerni, hogy a vendégek értettek a védekezéshez, szervezetten játszottak, lezárták a területeket. A magyar válogatott eleinte nehezen találta a réseket, de később fokozatosan rátalált a zárt védekezés ellenszerére, és az ilyenkor előírt módon bontotta meg a védelmet. A jó támadójáték eredménye három gól lett, egy ennyire defenzív ellenféllel szemben ez szép teljesítménynek számít - fogalmazott a szakember. Csank János általánosan a korosztályról szólva úgy fogalmazott: húszéves játékosoknál az edzőknek kiemelten fontos nevelési feladatuk is van, mert ebben a korban még nem dőlt el, hogy a játékosok mire vihetik pályafutásuk során.  - Egyesek már most az élvonalban szerepelnek a válogatottból, mások viszont még nem tartanak ezen a szinten. A játékosoknak rá kell érezniük arra, hogy jelenleg egy rendkívül fontos, meghatározó szakaszában járnak a pályafutásuknak - tette hozzá Csank János. Az U21-es válogatott hétfőn 18.30 órakor Ausztriában, a határmenti Parndorfban lép pályára, a házigazda osztrákok ellen.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.