Biztató jelek az U21-es válogatottnál
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. február. 27., 16:11
Biztató jelek az U21-es válogatottnál

Róth Antal együttese szerdán Máltán lép pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák korosztályos csapata ellen.

U21-es válogatottunk kedden reggel utazik el Máltára, majd szerdán 15 órától a paolai Hibernians-stadionban lép pályára a hazaiak ellen. Róth Antal szövetségi edző az elutazás előtt elmondta: az utóbbi időszakban több kerettag pályafutása is pozitív fordulatot vett, ami jótékony hatással lehet a válogatott játékára.

- Elsősorban csatárposzton érezhető a javulás, ezúttal négy jó formában lévő játékos került a keretbe, és nagy a harc a csapatba kerülésért. Jó hír, hogy Futács Márkó egyre több szerepet kap klubjában, de a többi posztot illetően is optimisták lehetünk, hiszen Simon Ádám télen csapatot váltott, és várhatóan többet foglalkoztatják majd, Megyeri Balázs pedig stabil tagja lett együttesének. A védelemben továbbra is nehézségekkel küzdünk, de bízom benne, hogy tavasszal többen is kiharcolják helyüket klubcsapatuknál - fogalmazott Róth Antal.

A Málta elleni felkészülési mérkőzés nem ígérkezik könnyű feladatnak, a hazaiak eddig eredményesebbek az Eb-selejtezőkön, mint a magyar válogatott: öt ponttal zárták az őszi mérkőzéseket.

- A nemzetközi szinten nincsenek könnyű mérkőzések, és a máltaiak Eb-selejtezőbeli szereplése is arra enged következtetni, hogy nehéz feladat vár ránk. Utoljára nyolc éve játszottunk Máltán a huszonegy éven aluliakkal, akkor is nehéz mérkőzésen szereztük meg a győzelmet - tette hozzá a szövetségi edző.

A ma délutáni edzésen a védelem állandó tagja, Szokol Zsolt megsérült, és nem utazhat el holnap Máltára, helyére Fodor Ferencet, a Kozármisleny hátvédjét hívta be Róth Antal.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Gulácsi Péter (Hull City)
Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz)

Védők:

Fodor Ferenc (Kozármisleny)
Fiola Attila (MVM Paks)
Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Jánvári Gábor (Kaposvári Rákóczi)

Középpályások:

Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank)
Nagy Patrik (Újpest FC)
Kovács István (Videoton FC)
Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)
Simon Ádám (AS Bari)
Gosztonyi András (Videoton FC)

Támadók:

Tischler Patrik (MTK Budapest)
Futács Márkó (Portsmouth FC)
Beliczky Gergő (Ferencváros)
Lázár Bence (Újpest FC)

 



Az U21-es válogatottról készült videónk ITT tekinthető meg


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.