Az európai elittel még nem tudjuk felvenni a versenyt
U21 férfi   |   Archívum   |   2011. november. 16., 12:13
Az európai elittel még nem tudjuk felvenni a versenyt

U21-es válogatottunk olaszországi játékában voltak biztató jelek, de futballistáink elismerték, az európai élcsapatokhoz képest érezhető a lemaradásunk.

Az olaszok öt mérkőzés után hibátlan teljesítménnyel vezetik az Eb-selejtező csoportot, kedden - a szeptemberi, székesfehérvári mérkőzés után - másodszorra is megszerezték a három pontot a magyar válogatott ellen. A 2-0-ás olasz győzelmet követően a magyar válogatott azzal vigasztalódhat, hogy ezúttal jóval szorosabb meccset játszott a csoport favoritjával, mint a két csapat magyarországi összecsapásán. A mieinknek elsősorban szervezettségben, csapategységben sikerült előrelépniük, ugyanakkor játékosaink elismerték: még sokat kell fejlődnünk, hogy behozzuk lemaradásunkat az európai elittel szemben.

- Miután én Olaszországban játszom, számítottam rá, hogy ellenfelünk hazai pályán is a szervezett játékot tartja legfontosabb feladatának - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Simon Ádám, a Palermo játékosa. - Ugyanakkor állítom, arra a hazaiak sem számítottak, hogy a mezőnyben mindvégig tartani tudjuk velük a lépést. Elsősorban átlövésekből, és a mi védelmi bizonytalanságaink után tudtak helyzetbe kerülni, kidolgozott akciók végén nem voltak komolyabb lehetőségeik. Ez szerintem annak köszönhető, hogy, bár pontjainkon ez nem látszik, meccsről meccsre javul a játékunk, és már a legnehezebb ellenfelekkel szemben is tudunk igazi csapatként küzdeni. Pontosságban és támadójátékban sokat kell még fejlődnünk, és el kell kerülnünk az olyan gólokat, mint az olaszok első találata volt, amikor mi jöhettünk szabadrúgással, és egy labdavesztésből lekontráztak bennünket.

Az U20-as válogatottból az idősebbek közé felkerült Windecker József ezúttal is nagy mezőnymunkát végzett a mérkőzésen. A középpályás szerint hasonló játékkal az olasznál gyengébb válogatottak ellen jó esélyünk lehet a győzelemre is.

- A tempó, a színvonal lényegesen magasabb volt, mint az U20-as csapatban, és bár játszottam már a török és a német válogatott ellen is, az itt tapasztalt hangulattal és óriási irammal eddig még nem találkoztam. Klasszis csapat volt az ellenfelünk, különösen feltűnő volt az olaszok labdabiztossága a középpályán, ebben sokat tanulhatunk tőlük. Úgy gondolom, az olasznál gyengébb ellenfelekkel szemben hasonló színvonalú játékkal győzelmi esélyeink lehetnek - fogalmazott a győriek középpályása.
 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.