Az első félidei játékra alapozhat az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Archívum   |   2011. március. 29., 11:30
Az első félidei játékra alapozhat az U21-es válogatott

Bár végül 3-2-es vereséget szenvedett Splitben a magyar U21-es válogatott a horvátok vendégeként, az első félidőben nemzetközi szinten mérve is jól játszott együttesünk. A sikerességhez azonban még rengeteget kell fejlődni.

Dacára a szeles, esős időnek jó érzés volt a spliti RNK stadionjában magyarként végignézni a Horvátország - Magyarország U21-es mérkőzés első félidejét, hiszen a mieinknek a 40. percig gyakorlatilag minden bejött. A hazai pályán játszó kékek nem találták a fogást a magyar csapaton, nem tudták feltörni a zárt védelmet, és a magyar labdaszerzések után gyorsan vissza kellett zárniuk, hiszen a Balázs Benjámin-Gosztonyi András-Simon Krisztián-Eppel Márton négyes rendre gyors, veszélyes támadásokat vezetett (első kettő gólt is szerzett).

 

- A soproni, vereséggel véget ért osztrákok elleni mérkőzés után egyértelmű volt számomra, hogy a horvátok vendégeként nem vállalhatunk fel nyílt játékot, hanem arra kell törekednünk, hogy megakadályozzuk a támadásaikat, és hatékony kontrákat vezessünk – mondta el honlapunknak Róth Antal szövetségi edző. – Ezt nagyszerűen megvalósítottuk a mérkőzés első időszakában, ekkor gólokat is lőttünk.

 

A horvátok csak szabadrúgások, szögletek után tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani, a szépítő góljuk is egy beívelés után született. A szünet után – amikor gyakorlatilag új csapattal futottak ki a pályára a hazaiak – változott a játék képe, és ritka volt az olyan alkalom, amikor a fáradtsággal is küzdő magyar csapat tagjai tartósabban meg tudták tartani a labdád. Érezni lehetett, a folyamatos horvát támadásoknak meg lehet az eredménye. Az más kérdés, hogy a szerencse nem állt a védekezők mellé, hiszen Filip Skvorc lövése jócskán a tizenhatoson kívülről csapódott a magyar kapuba, nagyon eltalálta a labdát a horvát középpályás, a szünetben beálló Megyeri Balázs nem védhette a pipába tartó bombát. A hazaiak győztes gólja a bosnyák játékvezető által a 89. percben megítélt tizenegyesből született.

 

- Jellemző volt a meccsre, hogy sem nekem, sem Balázsnak nem kellett nagyon védenünk, hiszen a horvátoknak igazi kijátszott helyzete nem volt – nyilatkozta Gulácsi Péter, a mieink csapatkapitánya. – A gólok olyan figyelmetlenségekből, fegyelmezetlenségi hibák után születtek, amelyek kiszolgáltatott helyzetbe hozták a kapust. Ugyanakkor különösen az első félidei játékunk kimondottan biztató volt. Nagyon fekszik ez a stílus ennek a csapatnak, elöl gyors embereink vannak, ha megtanulunk végig koncentrálva futballozni, akkor lehet esélyünk a tétmeccsek során, hiszen megítélésem szerint ez a horvát csapat egy roppant erős gárda, és ellenük is bőven volt keresnivalónk.

 

A csapat tagjai kedden este, a holland-magyar Eb-selejtező alatt érkeznek meg Budapestre. A folytatásban egy áprilisi és egy májusi összetartás szerepel a programban, június elején pedig a franciaországi Toulonban rendezendő nem hivatalos vb-n vesz részt az együttes.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.