„A testi épségüket sem kímélve harcoltak'
U21 férfi   |   Archívum   |   2012. január. 21., 16:20
„A testi épségüket sem kímélve harcoltak'

Maximálisan pozitív képet kaptam az edzőtábor után, noha láttam a hibákat is – mondta a kétnapos futsal-összetartás után Frank Tamás szövetségi kapitány.

A hétvégén tizenhat játékos gyakorolt az FTC népligeti bázisán, kilenc klubot képviselve. Frank Tamás azokat hívta meg az összetartásra, akik a jelenlegi A-keret mögötti közvetlen hátországot jelentik, akik az U21-es és az A-válogatott közötti „űrt” tölthetik be.   A meghívottak között akadtak, akik már korábban játszottak Frank Tamásnál az utánpótlás-válogatottban, s olyanok is, akik bemutatkozhattak már az A-válogatottban. Ugyanakkor fontos szempontja volt a kapitánynak, hogy meghívjon és megnézzem néhány olyan, vidéki klubban szereplő futsalost is, akik helyzetüknél fogva kevésbé vannak szem előtt.   - Maximálisan pozitív tapasztalatokat szereztem, noha látom a hibákat is. A játékosok hozzáállása példaértékű volt, többször még saját testi épségüket sem kímélve vetették magukat harcba a gyakorláson. Fizikálisan lesz még javítanivaló, voltak a keretben olyanok, akik nagyon elfáradtak a kétnapos edzőtábor végére. Taktikai szempontból nem volt egységes a kép, azok a játékosok, akik már régebb óta futsaloznak, ebből a szempontból előrébb tartanak – mondta Frank Tamás.   A kapitány a gyakorlás végén hangot adott abbéli véleményének is, hogy megnyugvással látja, vannak a most látott játékosok között olyanok, akik a jelenlegi A-keretből esetleg valamilyen oknál fogva kikerülők helyére tudnak majd lépni. Kifejezte a reményét, hogy sor kerül még hasonló összetartásra a jövőben, akár a mostani idényben – de, miután abban meglehetősen sűrű a program –, valószínűbben ősszel.     Az edzőtáborban szerepelt játékosok   Szalánczi Zoltán           MVFC Berettyóújfalu Dávid Richárd              Colorspectrum Aramis Laucsek Csaba            Üllő FC Cső-Montage Németh Tamás            Rába ETO Szécsi Barna                MVFC Berettyóújfalu Simon Zsolt                 Üllő FC Cső-Montage Simon Ádám                Üllő FC Cső-Montage Fehér Krisztián            Vasas Füzy Zsolt                    Vasas Sámson Zoltán             Vasas Hegyesi Zsolt               UTC Szeged Halmos Máté               Szombathely Horváth Péter              Szombathely Vidák Balázs               Gödöllő Frank Péter                 Gödöllő Fritz Attila                    MAFC BME     Kapcsolódó videónk ITT tekinthető meg

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.