A csapat vasárnap az aranyéremért játszhat
U21 férfi   |   Archívum   |   2009. szeptember. 19., 21:45
A csapat vasárnap az aranyéremért játszhat

Szombaton a debreceni Főnix Csarnokban megkezdődött a Visegrádi Négy Nemzet Kupa nevű nemzetközi futsal négyestorna, amely a januári, hazai rendezésű Eb-döntő főpróbájának is tekinthető. Válogatottunk Lengyelország ellen lépett parkettre, s 1-0-ás félidő után 5-1-re nyert, így vasárnap 13 órakor az aranyéremért mérkőzhet meg a nap másik meccsén Csehországot büntetőkkel legyőző Szlovákiával.

Kozma Mihály Balázs Zoltán - Angyalos András, Fekete Viktor, Trencsényi János, Lovas Norbert sorral kezdette a válogatottat, amelyben csereként Szente Tamás, Pallai Gábor, Peczár Csaba, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Madarász János, Gyurcsányi Zsolt és Kovacsics Károly is lehetőséget kapott.

A 16. percben Trencsényi János szerzett vezetést fölényben játszó együttesünknek, majd a 25. percben Gyurcsányi Zsolt, a 31.-ben Angyalos András, a 33.-ban pedig Lovas Norbert is a kapuba talált. A lengyelek a 37. percben Franz Rafal révén szépítettek, ám a 38. percben Fekete Viktor beállította az 5-1-es végeredményt.

A másik meccsen Szlovákia 3-3-as döntetlen után 7-6-ra nyert Csehország ellen, így a csehek és a lengyelek vasárnap 19 órakor a bronzéremért csapnak össze, a mieink pedig 13 órakor a tornagyőzelemért játszanak Szlovákiával.


U21-es együttesünk délután mérkőzött meg Lengyelország korosztályos csapatával. A mérkőzés 4-4-es döntetlennel zárult, a meccset büntetőkkel 9-7 a lengyelek nyerték meg.

Frank Tamás Gremsperger Gábor - Vidák Balázs, Rábl János, Nagy Roland, Kertész Gergő kezdősorral küldte pályára a gárdát, csereként pedig Nagy Zsolt, Szeghy Szabolcs, Száraz Szabolcs, Leskó Imre, Nagy Roland, Simon Ádám, Tóth Krisztián kapott lehetőséget. Góljainkat Kertész Gergő (2), Vidák Balázs és Rábl János szerezte.

A nap másik U21-es meccsén Csehország 3-2-re verte Szlovákiát, a mieink vasárnap 11 órakor a szlovákokkal mérkőznek meg, 17 órakor pedig Csehország és Lengyelország játszik.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.