Utánpótlás: 12 meccs, 11 győzelem, négyből négy elitkör

2017-10-30 10:48:53

Akárcsak tavaly, idén is az összes utánpótlás-korosztály sikerrel vette az őszi Európa-bajnoki selejtezőket, a női U17, a női U19, a férfi U17 és a férfi U19 is várja az elitkör sorsolását.

Tavaly fordult elő először, hogy mind a négy nagypályás versenykorosztályunk csapata továbbjutott őszi Eb-selejtező csoportjából, válogatottjaink idén megismételték ugyanezt a bravúrt, sőt túl is szárnyalták a tavalyi eredményeket. Míg 2016-ban három csapatunk csoportmásodikként jutott tovább és "csak" a női U19 nyerte meg csoportját, addig most megfordult az arány: mindkét női válogatott és a férfi U17-es csapat is első helyen, ráadásul mindhárman százszázalékos mérleggel jutottak az elitkörbe. E három csapat mindegyike ért el igazi bravúrt, vagyis legyőzte magasabban rangsorolt ellenfelét: a Schumi Dorottya vezette női U17 a norvégokat, a Turtóczki Sándor irányította női U19 a skótokat, a Szélesi Zoltán vezette férfi U17 pedig a hollandokat (és előtte a walesieket) verte a csoportelsőségért. 

A 12 Eb-selejtezős meccsünk közül így 11-et megnyertünk, egyedül a csoportját második helyen záró U19-es csapat veszített el egy összecsapást, a házigazda hollandok ellenit, a négy válogatott összesített gólkülönbsége 34-8. 

Utánpótlás-válogatottjaink eredményei: 

Női U17: 

Magyarország-Bulgária 5-0
Magyarország-Moldova 3-0
Magyarország-Norvégia 1-0

Női U19:

Magyarország-Törökország 5-2
Magyarország-Skócia 2-0
Magyarország-Örményország 5-0 

Férfi U17:

Magyarország-Wales 2-1
Magyarország-Hollandia 1-0
Magyarország-Koszovó 3-1

Férfi U19:

Szlovénia-Magyarország 1-2
Hollandia-Magyarország 2-0
Málta-Magyarország 1-5


Kapcsolódó cikkek

Szünetig eldöntötték a szlovákok

A magyar U19-es válogatott 5-1-es vereséget szenvedett Szencen a házigazda szlovákoktól.

Gólzáporos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket

Női U19-es válogatottunk csütörtökön kezdte meg szereplését Eb-selejtezőkörében, Szarajevóban. A mieink a hazai csapattal mérkőztek meg és 5-2-es félidőt követően 9-3-as győzelmet arattak Bosznia-Hercegovina ellen.

Szenes Bence élcsapatot erősít a Bundesligában

A Mönchengladbach légiósa egy góllal és egy gólpasszal zárta az izraeliek elleni U18-as válogatott mérkőzéseket.

Mészöly Géza szoros csatát vár a továbbjutásért

Az U19-es válogatott a bolgárokkal és az osztrákokkal harcolhat a továbbjutást érő két helyért a hazai rendezésű Eb-selejtezőn.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017