UEFA Ifjúsági Liga: Győzelemmel jutott tovább a Honvéd-MFA

2017-10-18 21:32:25

A Budapest Honvéd–MFA U19-es labdarúgócsapata bejutott a 16 közé a bajnoki ágon az UEFA Ifjúsági Ligában: a kispestiek az idegenbeli 2–2 után a szerdai visszavágón 1–0-ra legyőzték a montenegrói Sutjeska Niksic együttesét.

A Bozsik Stadionban remek hangulat fogadta a fiatalokat, 2500 szurkoló buzdította őket a helyszínen. A találkozó egyetlen gólját Májer Milán szerezte a 24. percben. 

A Honvéd a következő fordulóban az orosz Krasznodarral találkozik, az első mérkőzést november 1-jén rendezik, míg a visszavágóra november 22-én kerül sor.

A felnőtt BL főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Liga küzdelmeiben, így került a mezőnybe a kispestiek korosztályos együttese.

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Eredmény, bajnoki ág, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Bp. Honvéd-MFA–Sutjeska Niksic (montenegrói) 1–0 (1–0)
Továbbjutott: a Bp. Honvéd-MFA, 3–2-es összesítéssel.


Kapcsolódó cikkek

A világbajnoki szereplésre hajt az U19-es válogatott

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtök délelőtt tartotta a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság kampányindító sajtótájékoztatóját.

U19: győztes meccsekel zárult a háromnapos összetartás

Pisont István, az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es válogatott szövetségi edzője a hét elejére edzőtáborozást hívott össze Telkibe, melyre az 1996-os születésű korosztály 25 játékosa érkezett meg.

Összetartás a Vilotic emléktorna előtt

U19-es válogatottunk tagjai szerdán találkoztak, majd a ráckevei edzőtáborba buszoztak, ahol a vasárnap kezdődő Stevan Vilotic emléktornára készülnek. A mieink szombaton utaznak el szálláshelyükre, Szabadkára.

A portugálok erős magyar válogatottra készülnek

Helio Sousa, a portugál U19-es válogatott szakvezetője magyar válogatott elleni mérkőzés előtt az mlsz.hu-nak elmondta: nem téveszti meg, hogy Mészöly Géza együttese visszafogottabb teljesítményt nyújtott az osztrákok elleni nyitányon.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017