U19: legyőztük az örményeket, megvan a továbbjutás

2016-11-15 13:14:42

A magyar U19-es válogatott a svájciak után az örményeket is legyőzte a jereváni Eb-selejtező minitornán, és csoportmásodikként jutott a tavaszi elitkörbe.

A magyar válogatott számára egyértelmű volt a feladat: le kell győzni a házigazda örményeket, és akkor biztosan továbbjut az Eb-selejtező elitkörbe. A hazaiak két vereség után első pontjuk megszerzésére készültek ellenünk, de már a mérkőzés elején nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon nehéz dolguk lesz: a magyar válogatott hamar magához ragadta az irányítást, és egymás után vezette támadásait. A vezető gólra 18 percet kellett várni, ekkor Szoboszlai Dominik a jobbösszekötő helyéről tekerte a jobb alsó sarokba a labdát (0-1). Mindössze hét perc telt el, amikor megdupláztuk az előnyünket, Tóth Máté pontos bal oldali beadása után Bíró Bence bólintott a hálóba (0-2).

A folytatásban is a magyar válogatott támadott, meggyőző volt a fölénye a mezőnyben, az örmények egy-két kósza akcióból tudtak a kapunk közelébe jutni, de helyzetük nem volt a szünetig.

A második félidőre változott a játék képe, feljöttek az örmények, kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, Demjén Patriknak bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne váljon szorossá az eredmény. A magyar mezőnyfölény azért megmaradt, A hazai kapu előtt is adódtak lehetőségek, de ezek szintén kimaradtak, így nem nyugodhattunk meg a hajrában sem, az örmények nem tettek le a pontszerzésről, végig keményen küzdöttek a szépítésért.

A 87. percben aztán megszületett a mindent eldöntő gólunk, Kleisz Márk kapott labdát az örmény térfél közepén, egyedül vezethette kapura, és 15 méterről, a kifutó kapus mellett a hálóba helyezett (0-3). Az utolsó pillanatokban megszereztük a negyedik gólunkat is, Szoboszlai Dominik szöktette a jobbösszekötő helyén beinduló Szabó Leventét, aki futtából, állítgatás nélkül a bal felső sarokba bombázott (0-4), kialakítva a végeredményt.

A csoport másik meccsén az olaszok 1-1-es döntetlent értek el Svájc ellen, így ők végeztek az élen, a mieink másodikként jutottak tovább, Svájc lett a harmadik.

- Mindenki koncentrált volt, tudta és végrehajtotta a feladatát, ennek köszönhető a mai sikerünk, és a továbbjutás is. Kétgólos vezetésnél nem mentünk rá a harmadik gólra, ezért nem döntöttük el korábban a mérkőzést, de a hajrában két góllal biztossá vált a győzelem. Igazi csapatként működött a társaság az elmúlt bő egy hétben, a játékosok bíztak magukban, keményen dolgoztak, és most beérett a munkájuk gyümölcse. Gratulálok az egész csapatnak, mindenki remek munkát végzett - nyilatkozta Michael Boris a mérkőzés után.

Örményország-Magyarország 0-4 (0-2)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Szalai Attila, Tóth Bence, Gergényi Bence - Kleisz Márk, Szoboszlai Dominik - Csernik Kornél (Winkler András, 88.), Vogyicska Bálint (Takács Ronald, 63.), Tóth Máté - Bíró Bence (Szabó Levente, 72.)

 


Kapcsolódó cikkek

A ráckevei tornára időzít az U17-es válogatott

Az augusztus 6-9. között megrendezendő hagyományos ráckevei tornára készülő U17-es válogatott szerda óta Szombathelyen edzőtáborozik. Zsivoczky Gyula együttese szombaton edzőmeccset játszott a ZTE U19-es gárdájával - a mérkőzést a zalaiak nyerték 1-0-ra.

Győzelemmel kezdett az U19-es női válogatott

Turtóczki Sándor együttese a hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Izrael korosztályos csapatát Portugáliában.

Negyedikként zártunk a Vilotic-tornán

A magyar U19-es válogatott a bronzmérkőzésen 5-2-es vereséget szenvedett az ukránoktól.

A franciák legyőzésével döntős az U19-es válogatott

A szabadkai Vilotic-emléktorna szombati játéknapján Mészöly Géza együttese remek játékkal 3-1-re verte a franciákat.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017