U19: hazai pályán veszélyes lehet az örmény válogatott
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. november. 14., 17:29
U19: hazai pályán veszélyes lehet az örmény válogatott

A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint 12.00 órakor lép pályára Jerevánban a házigazda örmények ellen Eb-selejtezőn. A tét a továbbjutás kiharcolása.

A magyar U19-es együttes a svájciak legyőzése után jó helyzetből várja utolsó Eb-selejtezőjét, de a pont nélküli örmények még megnehezíthetik a mieink dolgát. A házigazdák az első mérkőzésükön, Svájc ellen egy félidőn át szoros meccset játszottak (a helyzetek alapján a szünetben könnyedén vezethettek volna), de ellenfelük a fordulás után két távoli lövésből és két szögletből gólt szerzett, és végül 4-0-ra győzött.

Az olaszok ellen sokkal közelebb állt a bravúrhoz az örmény csapat, csak a 93. percben, egy tizenegyesből kapott góllal maradt alul (2-1), az esetnél az első számú kapus piros lapot kapott, így ő ellenünk biztosan nem lép pályára. Nálunk eltiltott nincs az első két meccs után, Szabó Bence és Tömösvári Bálint azonban kisebb sérülése miatt várhatóan nem kap szerepet a találkozón.

- Biztos vagyok benne, hogy az örmény válogatott hazai közönség előtt meg akarja mutatni: jobb annál, mint hogy pont nélkül essen ki a csoportból. Tévedés lenne azt hinni, hogy könnyű dolgunk lesz, a hazai közönség támogatása mellett az örmény egy kifejezetten veszélyes csapat. Ugyanolyan hozzáállással kell játszanunk, mint az előző két meccsen, csak száz százalékos koncentrációval léphetünk pályára, és a mérkőzés minden pillanatában jobban kell akarnunk a sikert, mint az ellenfél. Még nem értük el a célunkat, az utolsó, legnehezebb akadály előttünk van - jelentette ki Michael Boris.

A magyar válogatott hétfőn a kaukázusi hegyekbe tett kirándulást, és megnézte az ország egyik fontos látványosságát, az I. században épített templomot Garniban. Ezt követően kora délután, a keddi mérkőzés időpontjában edzett egyet a csapat, majd este videóelemezés zárta a napot, amelyen az örmények várható játékáról készítette fel a játékosokat a szakmai stáb. A magyar válogatott magyar idős szerint 12.00 órakor játssza keddi mérkőzését, az előrejelzések szerint napos, kora őszi időben, 16-18 fokban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...