U19: A szerbek legyőzésével kezdtük a Vilotic-tornát
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 06., 20:38
U19: A szerbek legyőzésével kezdtük a Vilotic-tornát

Németh Antal együttese a szabadkai viadalon játssza utolsó felkészülési mérkőzéseit a hazai rendezésű Eb-selejtező torna előtt. A torna első játéknapján a házigazda szerbekkel mérkőztek a mieink.

A magyar U19-es válogatott október elején a szlovén, a koszovói és az osztrák válogatott ellen lép pályára a hazai Eb-selejtező minitornán, és próbálja megszerezni a csoport két továbbjutó helyének valamelyikét. A tétmérkőzések előtti főpróbákat ezekben a napokban játssza együttesünk a szabadkai Vilotic-emléktornán, ahol a házigazda szerbek mellett az izraeli és a montenegrói válogatott lesz az ellenfelünk.

Az első játéknapon, a szerbek elleni mérkőzés első félidejében a magyar válogatott játszott labdabirtoklási fölényben, és egy tízperces periódustól eltekintve, amikor a házigazdák is kialakítottak két veszélyes helyzetet, dominálni tudott csapatunk. A második félidőt helyzetekkel kezdtük, Szendrei Norbertnek és Schön Szabolcsnak is volt egy-egy ígéretes lehetősége, majd a 65. percben Schön egy 25 méterről lőtt bombagóllal megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak.

A szerbek a hajrában átvették ugyan az irányítást, de komolyabb helyzeteket nem dolgoztak ki, a magyar válogatott így megőrizte előnyét, és 1-0-ra megnyerte a találkozót. A torna másik mai mérkőzésén Izrael 0-0-ás döntetlent játszott Monenegróval. A mieink szombaton Izrael ellen folytatják szereplésüket a tornán.

- Jól játszottunk, a mérkőzés nagy részében kontrolláltuk a játékot, de mindkét félidőben volt tíz-tíz perc, amikor a szerbek kissé fölénk tudtak kerekedni - értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző. - Az első félidőben a labdabirtoklási fölényünk még nem mutatkozott meg igazán nagy helyzetekben, a második játékrészre viszont feljavult a teljesítményünk az ellenfél kapuja előtt, és megérdemelten szereztük meg a mérkőzést eldöntő gólt. Még vár ránk két mérkőzés, bízom benne, hogy tartani tudjuk a mai formánkat, és a folytatásban is hasonló játékot látunk a csapattól.

Szerbia-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Majnovics Martin (Molnár Dominik, 82.) - Bokros Szilárd, Szendrei Norbert - Kiss Tamás, Bencze Márk (Ujvárosi Ádám, 77.), Schön Szabolcs - Tímári Norman (Szerető Krisztofer, 65.)
Gólszerző: Schön a 65. percben

A magyar válogatott kerete:

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Kovács Péter (DVSC)

Védők:

Kovács Krisztián (ETO FC)
Mocsi Attila (MOL Vidi)
Csóka Dániel (Wolverhampton)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Újvárosi Ádám (DVSC)
Bolla Gergő (Illés Akadémia)

Középpályások:

Daróczi Zoltán (Csákvár)
Bokros Szilárd (Puskás Akadémia)
Molnár Dominik (Paksi FC)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Nándori Botond (Csákvár)

Támadók:

Bencze Márk (Vitesse)
Dobos Áron (Fortuna Sittard)
Szerető Krisztofer (Stoke City)
Schön Szabolcs (Ajax)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Horváth Olivér (PSV Eindhoven)
Tímári Norman (Cegléd)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...