Elutazott Macedóniába az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. március. 19., 14:28
Elutazott Macedóniába az U19-es válogatott

Szerdán a korosztály Eb-címvédője, Anglia lesz az első ellenfél a selejtező elitkörében.

A Németh Antal vezette U19-es válogatott múlt héten Telkiben készült a macedóniai elitkörre, ahol a házigazdák mellett az angol és a lett válogatottal méri össze erejét a következő bő egy hétben. 

A keret tagjai közül Szabó Levente, Majnovics Martin és Csóka Dániel sérülés miatt nem tarthattak az együttessel, a szakmai stáb így utólag is kénytelen volt behívni egy játékost: Bolla Gergő az edzőtáborozás végén csatlakozott a többiekhez. A múlt heti programban szerepelt egy utolsó felkészülési mérkőzés is, ezt sikerült megnyernie az NB II-es Siófok ellen a válogatottnak, majd hétvégére hazautaztak a kerettagok. Vasárnap egy edzést még tartott a csapatnak Németh Antal Telkiben, hétfőn kora reggel pedig elindult a válogatott Szkopjéba, az elitkör helyszínére.

Szerdán délután az angolok lesznek a mieink ellenfelei. A szigetországiak több neves játékost is a keretükben tudnak, így például Jadon Sanchót, a Dortmund támadóját vagy a tavalyi U17-es világbajnok Phil Fodent, aki már BL-mérkőzésen is bemutatkozott a Manchester Cityben. A tavaly U19-es Európa-bajnokságot nyert együttesből hat labdarúgó szerepel jelenleg is Paul Simpson csapatában.

- Erős riválisok várnak ránk, és mindjárt kezdésnek a korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal felálló angolok ellen lépünk pályára. Ellenfelünk nagyszerű képességű játékosokkal rendelkezik, a legrosszabb, amit tehetnénk, hogy magunkra húzzuk őket, mert kilencven percnyi nyomást biztosan nem bírnánk ki ellenük. A célunk ezért az, hogy megpróbáljuk megakadályozni, hogy fel tudják építeni a támadásaikat. Nehéz dolgunk lesz, de miután csak egy csapat jut ki az Európa-bajnokságra, megpróbáljuk eredményesen zárni a meccset, és megőrizni az esélyt a továbbjutásra - fogalmazott Németh Antal.

A magyar válogatott mérkőzései:

Március 21., szerda:
Magyarország-Anglia, 14.00

Március 24., szombat:
Macedónia-Magyarország, 14.00

Március 27., kedd:
Magyarország-Lettország, 14.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Bese Balázs (MTK Budapest)
Varga Ádám (PFLA)
Varga Ádám (Ferencváros)

Védők:

Krebsz Máté (Ajka)
Mocsi Attila (Videoton FC)
Berdó Máté (Paksi FC)
Bolla Gergő (Haladás)
Bolla Bendegúz (Videoton FC)
Schindler Olivér (Paderborn)
Kiliti Róbert (Vác FC)

Középpályások:

Lustyik Levente (Békéscsaba)
Kovács Krisztián (ETO FC Győr)
Kun Bertalan (PSV Eindhoven)
Schafer András (MTK Budapest)
Stoiacovici Dávid (Budapest Honvéd)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)

Támadók:

Bévárdi Zsombor (Siófok)
Májer Milán (Budapest Honvéd)
Schön Szabolcs (Ajax)
Kiss Tamás (Haladás)
Kundrák Norbert (Soroksár)
Lakatos István (Soroksár)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...