U19: Szoros meccsen maradtunk alul Anglia ellen

2018. május. 27., 10:02   |    

U19: Szoros meccsen maradtunk alul Anglia ellen

U19-es válogatottunk közel járt a pontszerzéshez az angolok ellen a Kínában zajló Panda Kupa záró játéknapján, de kihagyta helyzeteit, ellenfelünk egy első félidei találattal 1-0-ra megnyert a mérkőzést.

Az uruguayiak ellen 2-1-re megnyert pénteki mérkőzés után a magyar U19-es válogatott az angolok ellen zárta a Panda Kupát Csengtuban. Ellenfelünk csapatának gerincét a tavalyi U17-es világbajnok együttes alkotta, így annak ellenére is nehéz meccs várt ránk, hogy az első két forduló után jobban álltunk az angoloknál a tornán.

Németh Antal szövetségi edző együttese ezúttal is öt védővel küldte pályára a csapatát, és az uruguayi meccshez hasonlóan ismét a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt. Az angolok labdabirtoklási fölényben futballoztak az első percektől kezdve, ami egyáltalán nem lett volna gond, ám ezúttal nem zárt olyan jól a védelmünk, mint Uruguay ellen, az angoloknak egy-egy szélen vezetett akció végén sikerült megbontaniuk a hátsó alakzatunkat. A 11. percben egy jobb oldali támadást követően Nya Kirby lőtt a kapunkba, megszerezve a vezetést csapatának.

A gól után is támadásban maradtak az angolok, továbbra is a széleken tudtak nehézséget okozni a védőinkek. Nem sokkal a szünet előtt közel jártunk az egyenlítéshez, de Lustyik Levente lövését az öt és felesnél blokkolta egy védő. Az eredmény a szünetig nem változott, az angolok egygólos előnnyel zárták az első 45 percet.

A szünet után támadóbb szellemben futballozott a magyar válogatott, és ez a helyzeteink számában is megmutatkozott. A 61. percben egyenlíthettünk volna, de a Timári Norman buktatásáért megítélt büntetőt Opavszky Balázs rosszul helyezte, a kapus védte a középre tartó labdát. A folytatásban is kialakítottunk pár kecsegtető helyzetet, de a befejezésekbe hiba csúszott. Az angolok nem tartották nyomás alatt a kapunkat, de gyors, technikás játékosaik egy-egy villanással helyzetbe tudtak kerülni. 

A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében, de ekkor már hiányzott az a lendület a játékunkból, amivel megszerezhettük volna az egyenlítést, az eredmény így nem változott, az angolok 1-0-ra megnyerték a találkozót.

- A mai eredmény miatt csalódott vagyok, mert megvolt a lehetőségünk, hogy pontot szerezzünk az angolok ellen, de ezúttal tizenegyesből sem sikerült betalálnunk - értékelt a mérkőzést követően Németh Antal szövetségi edző. - A mutatott játékkal ezzel együtt nem volt probléma, a torna utolsó két mérkőzésén azt a teljesítményt nyújtotta a csapat, amit vártunk a játékosoktól. Voltak természetesen hibák mindegyik találkozón, de ezekre folyamatosan igyekeztünk felhívni a játékosok figyelmét, hogy a jövőben ne fordulhassanak ismét elő. Zömében U18-as futballistákkal érkeztünk Kínába, számukra remek felkészülés volt a torna az őszi Eb-selejtezők előtt. Az összes kerettag rengeteg hasznos tapasztalatot szerezhetett az elmúlt egy hétben, amit reményeim szerint hasznosítani tudnak a jövőben mind a válogatottnál, mind klubcsapataikban.

Anglia-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Varga Ádám - Krebsz Máté, Ujvárosi Ádám, Mocsi Attila, Opavszky Balázs, Kiliti Róbert - Daróczi Zoltán (Mim Gergely, 24., Galacs Erik, 85.), Takács Zsombor, Lustyik Levente (Molnár Dominik, 46.), Torvund Alexander - Timári Norman


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink