Veretlenül zártuk a Vilotic-tornát
U19 férfi   |   Csapat   |   2019. szeptember. 10., 23:44
Veretlenül zártuk a Vilotic-tornát

U19-es válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott Izraellel a szabadkai Vilotic-emléktorna zárónapján.

A Bene Ferenc vezette együttes októberben hazai pályán játssza le Eb-selejtező minitornáját, a tétmeccsek előtti utolsó felkészülési mérkőzéseket a Vilotic-tornán teljesítette a csapat. A Montenegró elleni 2-0-ás győzelem után a mieink 3-3-as döntetlent játszottak a szerbekkel, majd a harmadik játéknapon Izrael korosztályos csapata ellen léptek pályára.

A mérkőzés eleje a magyar válogatott labdabirtoklási fölényét hozta, de a támadójátékunk nem volt az igazi, az izraeliek gyorsabban futballoztak nálunk. A félidő felénél átvettük a kezdeményezést, de csak egy igazán nagy helyzetet alakítottunk ki, amiből nem született gól. 

A második játékrészben megváltozott a kép, áttevődött a játék az ellenfél térfelére. Komoly labdabirtoklási fölényben futballoztunk, de nem tudtunk komolyabb gólhelyzeteket kialakítani, mert hiába próbálkoztunk, nem találtunk fogást a jól záró izraeli védelmen. Az eredmény 0-0 lett, ezzel a magyar csapat a második helyen zárta a viadalt.

– Az első húsz perc nem tetszett, nem volt megfelelő a játék ritmusa, a labdakihozatalok során nem voltak elég dinamikusak a támadóink – értékelt a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző. – A szünetben más hozzáállást kértem a játékosoktól, mert azt tapasztaltam, hogy nem mindenki adja tudása maximumát. A második félidőben kezdeményezőbbek voltunk, de a 16-os környékén nem voltak minőségi megoldásaink, bárhogy is próbálkoztunk, ezúttal támadásban senki sem tudott kimagasló teljesítményt nyújtani. 

A játékosok csak rövid időre búcsúztak el egymástól, szeptember 30-án ugyanis kezdődik a közvetlen felkészülés az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtező tornára, ahol a grúz, a horvát és a kazah válogatott lesz a mieink három ellenfele.

– Három nagyon kemény meccset játszottunk, minőségi ellenfelekkel szemben, és az Eb-selejtezők előtt szerezhettünk némi rutint abból a szempontból is, hogy milyen egy négycsapatos tornán szerepelni. Mindhárom meccsen voltak pozitívumok a játékunkban, sok kérdésre választ kaptunk, tudjuk, mit kell változtatnunk a selejtezőkig. Remélem, a játékosok sok játékpercet kapnak a következő hetekben klubjaikban, és jó állapotban érkeznek a selejtezőkre. Nagyon jó egység alakult ki a csapatnál az elmúlt 14 hónap során, optimistán várhatjuk az októberi tétmérkőzéseket - fogalmazott Bene Ferenc.

Izrael-Magyarország 0-0
Magyarország: Ásványi Balázs - Huszti András, Varju Benedek (Tamás Olivér, 33.), Szűcs Kornél, Kalmár Olivér (Körmendi Kevin, 85.) - Kocsis Bence (Hidi Sándor, 46.), Radics Márton (Sipos Zoltán, 46.) - Cipf Dominik (Halmai Ádám, 85.), Szabó Bálint (Kalafat Álmos, 61.), Skribek Alen - Beke Péter (Nyári Patrik, 77.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...