Fiataljaink vágtak vissza Montenegrónak
U19 férfi   |   Csapat   |   2019. szeptember. 06., 21:45
Fiataljaink vágtak vissza Montenegrónak

U19-es válogatottunk 2-0-ra legyőzte Montenegrót a szabadkai Vilotic-torna első játéknapján.

A Bene Ferenc vezette U19-es válogatott utolsó nemzetközi mérkőzéseit játssza a napokban az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtező torna előtt. A szabadkai Vilotic-torna első játéknapján a montenegróiak ellen léptünk pályára, egy nappal azt követően, hogy az A-válogatott 2-1-es vereséggel zárt Podgoricában Montenegró ellen.

A találkozót a montenegróiak kezdték jobban, de 10 perc után kijöttünk a szorításból, és a félidő hátralévő részében egyértelmű fölényben futballoztunk. A 14. percben megszereztük a vezetést: Skribek Alen a saját térfeléről indult meg a jobb oldalon, kicselezett három védőt is, pontos beadását követően Beke Péter fejelt a bal felső sarokba (0-1). A folytatásban több helyzetet is kialakítottunk, ezek közül egyet a 34. percben gólra váltottunk: ezúttal Radics Márton tette be a labdát a kapu elé, Beke pedig kapásból a léc alá lőtt (0-2), beállítva a félidei állást.

A fordulás után Montenegró ismét átvette az irányítást, de a forgatókönyv hasonló volt, mint az első játékrészben: tíz perc után már a magyar válogatott játszott fölényben. Újabb helyzeteket is kialakítottunk, de ezekből nem született gól, 0-2-vel ért véget a találkozó.

Mindkét félidő első tíz perce az ellenfélé volt, de megúsztuk a nyomást, és a folytatásban nagyszerűen játszott a csapat. Nem volt látványos a mérkőzés, de taktikailag fegyelmezetten, éretten futballoztunk. A győzelemhez gratulálok a játékosoknak, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy helyzetkihasználásban és a védekezés bizonyos elemeiben javulnunk kell a tétmérkőzésekig – fogalmazott Bene Ferenc a mérkőzés után.

A magyar válogatott vasárnap a szerbek ellen folytatja szereplését a tornán.

Montenegró-Magyarország 0-2 (0-2)
Magyarország: Ásványi Balázs - Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Tamás Olivér, Körmendi Kevin - Kocsis Bence (Hidi Sándor, 79.), Radics Márton (Farkas Marcell, 88.) - Skribek Alen (Kovács Máté, 79.), Cipf Dominik (Sipos Zoltán, 88.), Kalafat Álmos (Szabó Bálint, 46.) - Beke Péter (Halmai Ádám, 67.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...