U19: Újabb magabiztos győzelem a Vilotic-tornán
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 05., 22:34
U19: Újabb magabiztos győzelem a Vilotic-tornán

A montenegróiak után az azerieket is legyőzte férfi U19-es válogatottunk a szabadkai Vilotic-tornán.

Tímár Krisztián szövetségi edző a szabadkai Vilotic-torna második játéknapján, az azeriek elleni találkozón többnyire azoknak a játékosoknak adott bizonyítási lehetőséget, akik a Montenegró ellen pénteken 4-1-re megnyert összecsapáson nem voltak kezdőként a pályán.

U19: Négy gólt szerezve nyertünk Montenegró ellen

U19: Négy gólt szerezve nyertünk Montenegró ellen

Férfi U19-es válogatottunk 4-1-re legyőzte a montenegróiakat a szabadkai Viltoc-torna első játéknapján.

Tovább

Lendületesen kezdett az azeri csapat, de akárcsak az első mérkőzésen, ezúttal is sikerült vezetést szereznünk még az első negyedórában, méghozzá a Kovács Mátyás elleni szabálytalanságért megítélt büntetőből, amelyet Sztojka Dominik értékesített (1-0). Az első félidőben két további gólt is szereztünk, és mindkettőt letámadást követő labdaszerzés után: előbb Horváth Rajmundot remek csele után csak szabálytalansággal tudták elválasztani a labdától, Sztojka pedig a második tizenegyest is értékesítette (2-0), majd Redzic Damir lopott labdát a felezővonalnál, rávezette a kapusra, majd kilőtte a hosszú sarkot (3-0).

A fordulás után az azeriek kezdtek jobban, és gyorsan megszerezték a szépítő találatukat, majd a folytatásban is nagy elánnal támadtak, de nem tudtak tovább zárkózni. A cseréinket követően frissebb lett a csapatunk, és két-három nagy helyzetet is kialakítottunk a meccs végéig, ám ezeket nem sikerült értékesíteni, így maradt a 3-1 a lefújásig.

– Örülök, hogy az első félidőben olyan szituációkból szereztünk gólt, amelyeket sokat gyakoroltunk az edzéseken, előbb egy oldalforgatás után, majd kétszer pressingből alakítottuk ki helyzeteket – nyilatkozta a lefújás után Tímár Krisztián. – A második félidőben már kevésbé tetszett a teljesítményünk, kissé csapongó, hektikus volt a játék, sok szabálytalanságot követtünk el a tizenhatosunk előterében, itt leginkább azzal lehettem elégedett, hogy így is kialakítottunk néhány nagy helyzetet. Összességében azonban magabiztos győzelmet arattunk, és az eredményt tekintve akár nagyobb is lehetett volna a különbség a végén.

Kedden a szintén két győzelemmel álló szerb válogatott ellen zárja szereplését a tornán a magyar válogatott.

Magyarország-Azerbajdzsán 3-1 (3-0)
Magyarország: Molnár Zsombor - Török Kevin, Alaxai Áron, Helembai Márk - Kovács Mátyás (Biben Barnabás, 53.), Sztojka Dominik (Németh Dániel, 66.), Czérna Erik (Bényei Ágoston, 82.), Kövesdi Péter (Bartha Botond, 53.), Kerezsi Zalán - Horváth Rajmund (Szendrei Ákos, 66.), Redzic Damir (Benczenleitner Barna, 82.)
Gólszerző: Sztojka 12., 30. (mindkettő 11-esből), Redzic 37.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...