U19: Négy gólt szerezve nyertünk Montenegró ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 03., 21:57
U19: Négy gólt szerezve nyertünk Montenegró ellen

Férfi U19-es válogatottunk 4-1-re legyőzte a montenegróiakat a szabadkai Viltoc-torna első játéknapján.

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott augusztusban a szlovákok ellen ért el háromgólos sikert Győrben, most hasonlóan magabiztosan nyert a montenegrói válogatott ellen Zentán, a Vilotic-torna első játéknapján. A mieink az első percektől nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját, és a 8. percben Németh Dániel szép szabadrúgásával a vezetést is megszerezték. A folytatásban kissé pontatlanabbá vált a játékunk, de a montenegróiak nem tudták ezt kihasználni, a játékrész felétől pedig ismét uraltuk a játékot.

A fordulás után nagy elánnal kezdett az ellenfél, de jól védekeztünk a nyomás alatt, Senkó Zsombornak csak egyszer kellett védenie. A 68. percben nagyszerű támadás végén szereztünk gólt, a felezővonal közeléből kapura törő Németh Dániel csak a kapussal szemben állva, magabiztosan értékesítette a ziccert (0-2). Nem sokkal később a csereként beállt Redzic Damir klasszis megoldással rázott le két védőt, majd mintegy 15 méterről "megbökte" a labdát, amely a kifutó kapus fölött a hálóba hullott (0-3). A hajrához közeledve a montenegróiak szögletből szépítettek (1-3), de a hátralévő időben futószalagon jöttek a helyzeteink, és az utolsó gólt is mi szereztük: a hosszabbítás perceiben Sztojka Dominik remek átlövéssel állította be az 1-4-es végeredményt.

– Nagyon örülünk, hogy idén is eljöhettünk erre a viadalra, ez a három mérkőzés nagyban segíti a felkészülésünket az októberi Eb-selejtezőkre. Egy gyors góllal sikerült megadni az alaphangot a mérkőzésen, és voltak ugyan rövidebb hullámvölgyeink, szép gólokat szerezve, magabiztosan nyertünk. Ez a találkozó azt mutatta meg, hogy jó úton vagyunk, de még azért van csiszolnivaló a játékunkon – értékelt a mérkőzés után Tímár Krisztián.

Montenegró-Magyarország 1-4 (0-1)
Magyarország: Senkó Zsombor - Csinger Márk, Debreceni Ákos, Szujó Attila - Fodor Péter (Kovács Mátyás, 24.), Bényei Ágoston (Kövesdi Péter, 92.), Bartha Botond (Sztojka Dominik, 46.), Biben Barnabás (Czérna Erik, 58.), Benczenleitner Barna (Kerezsi Zalán, 70.) - Szendrei Ákos (Horváth Rajmund, 58.), Németh Dániel (Redzic Damir, 70.)
Magyar gólszerzők: Németh 8., Németh 68., Redzic 79., Sztojka 92.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...