Hatgólos meccset játszottunk a szerbekkel
U19 férfi   |   Csapat   |   2019. szeptember. 08., 20:34
Hatgólos meccset játszottunk a szerbekkel

U19-es válogatottunk fordulatos mérkőzésen 3-3-ra végzett a házigazda szerbek ellen a Vilotic-torna második játéknapján.

A mieink pénteken 2-0-ra győzték le Montenegrót, a szerbek pedig 3-0-ra Izraelt, így a két győztes csapat vasárnapi rangadója egy előrehozott döntőnek is beillett a Vilotic-tornán. A mérkőzés döntőhöz méltó színvonalat és iramot hozott, és a gólok számában is kiszolgálták a közönséget a csapatok. A mieink kezdtek jobban, az első percekben két hatalmas helyzetet is kidolgoztunk, sajnos mindkettő kimaradt. 

A szerbek a 10. percben első helyzetükből betaláltak, egy távoli átlövés után a kapufáról pattant a hálóba a labda (1-0). A gól némi zavart okozott a játékunkban, a szerbeknek nem sokkal később volt egy nagy lehetőségük, amiből nem találtak be. Ezt követően azonban átvettük az irányítást, a 31. percben a Szabó Bálinttal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nyári Patrik értékesítette (1-1). A 39. percben már nálunk volt az előny, egy rövid felszabadítási kísérlet után Halmai Ádám lőtt 11 méterről, kissé balról a kapu bal oldalába (1-2). Az 57. percben egy kezezést követő tizenegyesből egyenlítettek a hazaiak, majd a magyar válogatott visszavette az irányítást, és Kalafat Álmos góljával a 74. percben ismét vezetést szerzett (2-3). A 80. percben eldönthettük volna a meccset, de Szabó Bálint lövését követően a kapufáról kifelé pattant a labda. A hajrában a szerbek kaptak egy második tizenegyest is, amit értékesítettek, így alakult ki a 3-3-as végeredmény.

– Egy kiváló erőkből álló, az európai elithez tartozó szerb csapattal játszottunk ma, és nem álltunk messze a győzelemtől Büszke vagyok a játékosaimra, mert a meccs több periódusában is ellenfelünk fölé nőttünk játékban, és végig komoly iramban futballoztunk. A fordulópontokból végül nem jöttünk ki jól, 3-2-nél kapufát lőttünk, a szerbek pedig kaptak egy büntetőt is megmentették az egyik pontot. A helyzetek alapján győzelmi esélyt szalasztottunk el. A játék képével és a hozzáállással elégedett vagyok, a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést, de ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek miatt nem nyertük meg a mérkőzést – nyilatkozta a mérkőzést követően Bene Ferenc szövetségi edző.

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...