U18: Négygólos döntetlen az üzbégek ellen
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 06., 21:56
U18: Négygólos döntetlen az üzbégek ellen

Férfi U18-as válogatottunk az üzbégekkel játszott felkészülési mérkőzést Csákváron, és Klausz Milán duplájával 2-2-es döntetlennel zárta a találkozót.

Az üzbég válogatott nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, és rögtön a mérkőzés elejétől egyértelműen támadó szellemben lépett fel. A mieink viszont az első támadásukból gólt szereztek, egy bal oldali akciót követően Klausz Milán kapott labdát, majd lőtt egy védő szorításában a hálóba (1-0). A támadóik kiemelkedő gyorsaságára építő üzbégek hamar rendezték a soraikat, és előbb egy szöglet után, majd egy jól eltalált távoli lövéssel megfordították az állást, de Klausz Milán a szünet előtti percekben megszerezte második találatát is, így alakult ki a 2-2-es félidei eredmény.
 
A fordulás után özönvízszerű eső érte el a pályát, ez alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. A második félidő már egyértelműen a magyar válogatotté volt, mezőnyben domináltunk, és két-három nagy helyzetet is kialakítottunk, de a győztes gólt nem sikerült megszerezni, döntetlennel ért véget a találkozó. A két csapat csütörtökön 11.00 órától Budaörsön ismét megmérkőzik egymással.
 
– Az első félidőben alaposan megnehezítette a dolgunkat az agresszív harcmodorban futballozó, gyors játékosokból álló üzbég csapat, nem volt könnyű alkalmazkodni ehhez a kellemetlen stílushoz. A második félidő már sokkal jobb volt, labdabirtoklási fölényben játszottunk, és megvoltak a helyzeteink is a győztes gól megszerzéséhez. Ez sajnos nem sikerült, de a mai tapasztalatokkal felvértezve csütörtökön igyekszünk javítani az eredményen – mondta Babó Levente szövetségi edző. 
 
Magyarország-Üzbegisztán 2-2 (2-2)
Magyarország: Gyetván Márk - Kokovai Csongor (Sebe Botond, 36.), Almássy Levente, Kocsis Gergely - Korodi Kevin, Boros Zsombor (Ferencsik Bálint, 79.), Vingler László (Tóth Alex, 46.), Dusinszki Szabolcs (Átrók Zalán, 46.), Gágyor Domán (Horváth Zalán, 70.) - Berényi Erik (Pesti Zoltán, 46.), Klausz Milán
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.