U18: Magyar győzelem Budaörsön
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 08., 12:47
U18: Magyar győzelem Budaörsön

U18-as válogatottunk 2-1-re legyőzte az üzbég együttest a két csapat budaörsi felkészülési mérkőzésén.

A magyar és az üzbég U18-as csapat kedden 2-2-es döntetlent játszott egymással Csákváron, csütörtökön délelőtt Budaörsön találkozott újra a két együttes. Üzbég helyzettel kezdődött a mérkőzés, Bánfalvi Gergőnek már a 2. percben hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, egy perccel később Barkóczi Benedek abszolút ziccerben, teljesen egyedül vezette kapura a labdát, de a kifutó kapus mellett a jobb sarok mellé gurított.
 
A 15. percben egy labdaszerzést követő gyors támadás végén megszereztük a vezetést, Barkóczi lépett be a 16-oson belülre a jobbösszekötő helyén, önzetlenül passzolt a túlsó oldalon érkező Gágyor Dománhoz, aki közelről a kapu közepébe passzolt (1-0). A 19. percben Klausz Milán előtt adódott ígéretes lövési lehetőség, 18 méterről a keresztléc fölé emelt. Bár a magyar válogatott labdabirtoklási fölényben játszott, és kézben tartotta a mérkőzést, a gyorsaságukra építő üzbégek előtt is adódtak egy-egy helyzet, Bánfalvinak többször is akadt dolga a kapunkban.
 
A 42. percben megduplázta az előnyét a fölényben futballozó magyar csapat, Gágyor bal oldali beadása után Barkóczi fejelt a kapu bal oldalába (2-0). 
 
A fordulás után rögtön szépítettek az üzbégek: 47. percben büntetőhöz jutottak, a tizenegyest Komilov higgadtan értékesítette (2-1). Ellenfelünk fellelkesedett a szépítéstől, és egy perccel később közel járt az egyenlítéshez is, Ortikov lövése utána a labda a keresztlécről a gólvonal elé vágódott. A második játékrész kiegyenlítettebb volt, mint az első, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 67. percben, üzbég szöglet után Fekete Vince kapott labdát a felezővonalnál, megindult a kapu felé, amikor Rejabboev utolsó emberként szabálytalankodott ellene. A vendégek védője piros lapot kapott, így az utolsó 20 percet emberelőnyben töltötte a magyar csapat. 

A hajrában egyértelmű fölényben játszott a magyar válogatott, jó pár nagy helyzetet is kialakítottunk, de nem tudtuk megduplázni az előnyünket, a lefújásig nem változott az eredmény, 2-1-re megnyertük a találkozót.
 
– Hasonlóan alakult a mérkőzés, mint kedden, ezúttal az első félidőben jobban rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, és megérdemelten szereztünk kétgólos előnyt. A második félidő elején a tizenegyesgól felhozta az ellenfelünket, és ezután a vártnál nehezebbé vált a találkozó. A kiállítás után ismét változott a játék képe, a hajrában sokat birtokoltuk ugyan a labdát, de támadásban túlságosan passzívak voltunk, ezért nem sikerült növelni az előnyt. Örülünk, hogy sikerült nyerni egy nagyon kellemetlen ellenféllel szemben, de játékminőségben még sokat kell előrelépnünk a következő mérkőzésekre – értékelt a lefújás után Babó Levente szövetségi edző.
 
Magyarország-Üzbegisztán 2-1 (2-0)
Magyarország: Bánfalvi Gergő - Sebe Botond, Almássy Levente (Kocsis Gergely, 61.), Kokovai Csongor - Korodi Kevin (Dusinszki Szabolcs, 46.), Tóth Alex (Ferencsik Bálint, 46.), Boros Zsombor (Vingler László, 53.), Átrók Zalán (Rab Boldizsár, 46.), Gágyor Domán - Klausz Milán (Fekete Vince, 46.), Barkóczi Benedek (Pesti Zoltán, 82.)
Üzbegisztán: Rustamov - Zokhidov, Khayrullaev, Imamov, Saidnurullaev, Komilov, Fayzullaev, Rejabaliev, Haydarov, Khamraboev, Akhmadjonov, Ibraimov, 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.