U18: Indul a felkészülés a jövő év tétmérkőzéseire
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. július. 23., 14:35
U18: Indul a felkészülés a jövő év tétmérkőzéseire

A 2004-es születésű labdarúgókból álló U18-as válogatottat egy nagy lehetőségtől fosztotta meg tavaly a világjárvány, az U17-es Európa-bajnokságot ugyanis nem rendezte meg az UEFA, így elmaradtak a korosztály tétmérkőzései.

A válogatott így már a 2023-as U19-es Európa-bajnokság jövő őszi selejtezőjére készül Oross Márton szövetségi edző vezetésével, a szezon legfontosabb feladata, hogy a szakmai stáb megtalálja azokat a labdarúgókat, akik egy év múlva eséllyel szállhatnak harcba az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásáért.

– Ez a csapat is a koronavírus-járvány nagy vesztesei közé tartozik, hiszen a játékosok nagy reményekkel készültek az Eb-selejtező sorozatra, ám végül elmaradt az U17-es Európa-bajnokság – mondta az mlsz.hu-nak Oross Márton. – A következő egy évben már az U19-es selejtezőkre készülünk, az előttünk álló hónapokban szeretnék minden szóba jöhető labdarúgóról teljes képet kapni. Ebben a korban rengeteg változás történik a játékosok életében, néhány már beléptek a felnőtt profi futballba, míg mások korosztályos csapatukban igyekeznek feljebb lépni. Szeretném minél több játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra, bízom benne, hogy a külföldön szereplő játékosokat is meg tudjuk hívni egy-egy összetartásra.

A válogatottra nyolc felkészülési mérkőzés vár a következő hónapokban. Augusztusban az írek, szeptemberben az északmacedónok, októberben az ukránok, novemberben a montenegróiak ellen van betervezve két-két mérkőzés a felkészülési programba.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.