U18-as győzelem Dunaszerdahelyen
U18 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 03., 15:02
U18-as győzelem Dunaszerdahelyen

A Kemenes Szabolcs vezette U18-as válogatott Barkóczi Barnabás és Mondovics Kevin góljával szünetben már 2-0-ra vezetett a szlovákok ellen, végül 3-2-re győzte le a házigazdákat.

Férfi U18-as válogatottunk e heti összetartása végén, csütörtök délben Dunaszerdahelyen, a DAC akadémiai pályáján lépett pályára felkészülési mérkőzésen a házigazda szlovák csapat ellen.

A mérkőzés első lehetősége a szlovákok előtt adódott, de az első gólt a magyar csapat szerezte: a 6. percben egy rossz hazai passzt Barkóczi Barnabás fülelt le a tizenhatoson belül, de mielőtt lőhetett volna, lerántották. A megítélt büntetőt Barkóczi magabiztosan értékesítette (0-1). A gól után magyar helyzetek következtek, Hős lövését védte a kapus, majd Pál Barna fejese tévesztett célt, ezt követően azonban rendezték a sorokat a szlovákok, kiegyenlített volt a mérkőzés. A játékrész közepén Tompa Ákos védett előbb egy távoli, majd egy közvetlen közelről leadott lövést, de ezután ismét a mieink lehetőségei következtek. A 38. percben a magasan megkezdett letámadásnak köszönhetően ismét hibára kényszerítettük a hazaiakat a 16-oson belül, ezúttal Kancsij Artúr szerzett labdát a szlovák kapu előtt, a középen helyezkedő Mondovics Kevinhez passzolt, aki 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0-2). Az első félidőt Kancsij Artúr helyzete zárta le, de itt védett a kapus, így a mieink kétgólos előnnyel sétálhattak be az öltözőbe.

A második félidő két szlovák helyzettel kezdődött, mindkettő szöglet utáni fejes volt, és mindkét esetben Tompa Ákos védett. Az 54. percben szépített az ellenfél, egy előrelőtt labdát emelt a kifutó Tompa fölött a hálóba a hazaiak támadója, Patrik Baleja (1-2). A gól után Kemenes Szabolcs cserékkel frissített a csapaton, és sikerült is stabilizálni a védekezésünket, sőt a 65. percben megdupláztuk az előnyt: egy bal oldali akció végén Bolgár Botondot vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőből Mondovics a kapu bal oldalába lőtt (1-3). A 76. percben ismét szoros lett a meccs, egy hazai szöglet után nem tudtunk felszabadítani, a kapu elé visszalőtt labdát Jakub Majer lőtte közelről a hálóba (2-3).

A hajrában mindkét együttes előtt adódott lehetőség (a szlovákok előtt több is), de a lefújásig nem született újabb gól, a mieink győzelmével ért véget a találkozó.

Szlovákia-Magyarország 2-3 (0-2)
Magyarország: Tompa Ákos - Lakatos Noel (Cserkuti Zsolt, 79.), Szekér Botond (Koncz Dávid, 79.), Pál Barna, Bolgár Botond - Hős Zsombor, Somogyi Ádám (Böcking Andreas, 46.) - Egri Imre (Kenéz Kristóf, 68.), Mondovics Kevin (Kun Ákos, 79.), Barkóczi Barnabás (Miskolczi Domonkos, 59.) - Kancsij Artúr (Kovács Bendegúz, 59.)
Gólszerzők: Baleja 54., Majer 76., ill. Barkóczi 6. (11-esből), Mondovics 38., Mondovics 65. (11-esből) 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Csak döntetlent ért a magyar fölény a bosnyákok ellen
Csak döntetlent ért a magyar fölény a bosnyákok ellen

Férfi U18-as válogatottunk hiába játszott jelentős fölényben a bosnyákok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, végül meg kellett elégednie a ...

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
U18-as győzelem Dunaszerdahelyen

Férfi U18-as válogatottunk hiába játszott jelentős fölényben a bosnyákok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, végül meg kellett elégednie a ...