Székelyföldön játszott az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. július. 22., 13:14
Székelyföldön játszott az U18-as válogatott

A 2005-ös születésű játékosokból álló együttes a Csíkszeredán, a helyi U18-as csapat ellen játszott felkészülési mérkőzést szombat délután.

Utánpótlás-válogatottjaink közül elsőként az U18-asok kezdték meg a munkát az új idényben, ráadásul az első edzőtáborozásuk végén felkészülési mérkőzésen is pályára léptek: szombaton Csíkszeredán a helyi U18-as együttes volt az ellenfelük az FK Csíkszereda lelátóavató ünnepségén rendezett találkozón. A találkozót 1-0-ra a házigazdák nyerték meg.

Az új idényben a csapatot Babó Levente szövetségi edző irányítja, aki az elmúlt egy évben is a korosztály mellett dolgozott: ő volt a csapat másodedzője Szélesi Zoltán irányítása alatt (valamint az U16-os együttes másodedzője Belvon Attila mellett), miközben az MLSZ klubfejlesztési osztályán a nyugat-magyarországi tehetségközpontok szakmai munkájának irányítása is az ő feladata volt. Babó Levente korábban a Vasas és a MOL Fehérvár utánpótlásában dolgozott, mindkét klubnál az U16-os korosztály szakvezetője volt.

– Nagy szakmai kihívás és óriási lehetőség, hogy szövetségi edzőként dolgozhatok, régi álmom valósult meg azzal, hogy utánpótlás-válogatottat irányíthatok az MLSZ kötelékében – mondta az mlsz.hu-nak Babó Levente. –Megkönnyíti a kezdést, hogy jól ismerem a játékosok nagy részét, ugyanakkor a korosztály jelentős átalakuláson megy keresztül, jó páran felkerültek az U19-es együttesbe, így az első számú feladat az újjáalakult válogatott keretének kialakítása lesz. Csíkszeredára javarészt olyan játékosok utaztak el, akik korábban nem voltak kerettagok, vagy kevesebbet szerepeltek a csapatban, az első időszak legfontosabb célja, hogy megtaláljuk közülük azokat a futballistákat, akikre hosszú távon számíthatunk a válogatottnál.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Gyetván Márk (Honvéd-MFA)
Bánfalvi Gergő (Vasas)

Védők:

Korodi Kevin (Puskás Akadémia)
Kokovai Csongor (Ferencváros)
Forgó Milán (Vasas)
Lestál Szilárd (Ferencváros)
Vaskó Aurél (DVSC)
Kráz Tamás (ETO FC)

Középpályások:

Átrók István Zalán (Honvéd-MFA)
Kalocsány Péter (Honvéd-MFA)
Tóth Alex (Ferencváros)
Manner Balázs (Ferencváros)
Menyhárt Barnabás (Honvéd-MFA)

Támadók:

Pesti Zoltán (Paks)
Pócs Balázs (Vasas)
Huszár Marcell (ETO FC)
Gágyor Domán (Ferencváros)
László Máté (Honvéd-MFA)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.