Ötgólos győzelmet aratott az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2024. augusztus. 21., 20:47
Ötgólos győzelmet aratott az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatott végig fölényben játszva magabiztosan nyert az északmacedónok ellen Telkiben.

Férfi U18-as válogatottunk a következő egy évben a jövő őszi U19-es Eb-selejtezőkre készül, szezonbeli első nemzetközi mérkőzését szerdán délután játszotta le Telkiben Észak-Macedónia ellen. Kemenes Szabolcs szövetségi edző együttese jelentős mezőnyfölényben futballozott az első félidőben, igyekezett már az ellenfél térfelén letámadni és labdákat szerezni, a vendégeknek pedig nem nagyon volt ellenszerük a mieink játékára. Az első negyvenöt percben sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, és kétszer a befejezés is pontos volt: a 22. percben Mondovics Kevin szerzett vezetést a magyar válogatottnak, a 28. percben pedig Egri Imre vette be az ellenfél kapuját. A szünetig tovább növelhettük volna az előnyt, de ekkor még a befejezésekbe hiba csúszott.

A szünetben egyet cseréltünk, Barkóczi Barnabás érkezett a pályára, és ha már beállt, egy percen belül gólt is szerzett, így még a 46. percben háromra növeltük az előnyt (3-0). A negyedik gólunkat az 54. percben szereztük, ekkor Mondovics Kevin lőtte ki a bal alsó sarkot, az 5-0-s végeredményt pedig Kancsij Artúr állította be. A lefújásig négy-öt további góllal kecsegtető helyzetünk volt, így az ötgólos különbség egyáltalán nem volt túlzó.

– Maximális dicséret illeti a srácokat, nagyon örülök, hogy ilyen szép győzelemmel indult a közös munka. Az eddigi összetartásokon látott teljesítmény is pozitív volt, de nehéz volt elhelyezni, hogy nemzetközi szinten mire lehet képes a csapat, ezért nagyon kíváncsi voltam a mai teljesítményre. Az ötgólos győzelem önmagáért beszél, de minden eredményt a helyén kell kezelni, akár nyer, akár veszít a csapat – mondta a mérkőzés után Kemenes Szabolcs.

Magyarország-Észak-Macedónia 5-0 (2-0)
Magyarország: Tompa Ákos - Lakatos Noel (Cserkuti Zsolt, 77.), Szekér Botond (Koncz Dávid, 77.), Pál Barna, Bolgár Botond (Vitályos Viktor, 56.) - Hős Zsombor (Somogyi Ádám, 65.), Madarász Ádám (Décsy Ádám, 77.) - Egri Imre (Kenéz Kristóf, 77.), Mondovics Kevin (Kun Ákos, 77.), Csucsánszky Zoltán (Barkóczi Barnabás, 46.) - Kovács Patrik (Kancsij Artúr, 56.)
Gólszerzők: Mondovics 22., Egri 28., Barkóczi 46., Mondovics 54., Kancsij 81.

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán
Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...

Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Szoros vereség Spanyolország ellen

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...