Kimaradtak a helyzeteink, svéd győzelem Miskolcon
U18 férfi   |   Csapat   |   2024. június. 06., 20:32
Kimaradtak a helyzeteink, svéd győzelem Miskolcon

Férfi U18-as válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a svédektől a két csapat miskolci felkészülési mérkőzésén.

Férfi U18-as válogatottunk a novemberi Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében a héten a svédekkel játszik két felkészülési mérkőzést a DVTK Arénában. 

A csütörtöki első összecsapáson a svédek lendületesen kezdtek, már a magyar tizenhatosnál nyomás alá helyezték a labdát birtokló játékosainkat, a labdaszerzések után kialakítottak pár veszélyes lehetőséget, a 6. percben a keresztlécet is eltalálták egy ilyen szituáció végén. Tíz perc után kijöttünk a szorításból, többet birtokoltuk a labdát, és a 23. percben közel jártunk a vezető találat megszerzéséhez is, Simon Benedek 13 méteres lövését azonban lábbal védte a svédek kapusa. Két perccel később Simon fejjel is tesztelte a kapust, aki újabb bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, majd pár másodpercre rá Simon távoli lövését is védte.

A 27. percben Szabó Szilárd lőtt kapufát, ebben a néhány percben a svédek nem panaszkodhattak a szerencséjükre. A magyar nyomás ellenére a vendégek szereztek gólt, a 29. percben egy hosszú indítás után nem sikerült felszabadítani, Loukili 10 méterről lőtt a kapu közepébe (0-1).

A gól után ismét a magyar válogatott percei következtek, de a lehetőségeink kimaradtak, így egygólos svéd vezetésnél ért véget a játékrész.

A második félidőt a svédek kezdték jobban, és az 56. percben megduplázták az előnyt, Jawla vette be a kapunkat (0-2). A 72. percben Kern Martin kapufát lőtt, pár perccel később a svédek is eltalálták a keresztlécet, majd két ígéretes magyar helyzet következett, de a befejezés nem volt pontos. A hajrában sikerült szépíteni, egy bal oldali szöglet után Bacsa Benjámin fejelt a hálóba (1-2), de újabb helyzetre már nem jutott idő, a svédek megnyerték a találkozót.

A két csapat szombaton 14 órakor ismét összeméri az erejét a DVTK Arénában. 

– Jó mérkőzést játszottunk egy erős svéd válogatott ellen, a helyzetek alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna – értékelt a mérkőzés után Babó Levente szövetségi edző. – A meccs elején kellett egy negyedóra, amíg a játékosok ráéreztek a mérkőzés ritmusára, ezt követően azonban bátor támadójátékot mutattunk be, nagy helyzeteket dolgoztunk ki. Bizonyos fordulópontokból azonban jobban jöttek ki a svédek, és ez a javukra döntött. Bízom benne, hogy szombaton javítani tudunk.

Magyarország-Svédország 1-2 (0-1)
Magyarország: Yaakobishvili Áron - Stumpf Gábor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Bacsa Benjámin, 89.) - Selyem Bálint (Girsik Attila, 72.), Kern Martin (Galántai Tamás, 72.), Szamosi Ádám (Hornyák Csaba, 61.), Lajcsik Vencel (Herczeg Marcell, 61.) - Varga Zétény (Bagi Ádám, 61.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 72.), Szabó Szilárd (Bogdán Hunor, 72.)
Svédország: Bringzén - El-Kathemi (Bradenmark, 79.), Berndtsson, Gashi (Beqiri, 79.), Dos Reis (Davoudi-Kia, 46.) - Samuyiwa (Andersson, 79.), Jepsson, Sernelius (Lohake, 87.), Philström (Atlee Manneh, 79.) - Loukili, Jawla (Sjöholm, 61).
G.: Bacsa, ill. Loukili, Jawla


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtunk a svédeknek Miskolcon
Visszavágtunk a svédeknek Miskolcon

Férfi U18-as válogatottunk egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a svédeket a miskolci DVTK Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kimaradtak a helyzeteink, svéd győzelem Miskolcon
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a svédeket a miskolci DVTK Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.