Háromgólos vereséggel zárt az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 15., 22:41
Háromgólos vereséggel zárt az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk Luxemburgban játszott felkészülési mérkőzést az Eb-selejtező elitkörére készülő U19-es hazai csapattal.

U18-as válogatottunk az U19-es Európa-bajnoki selejtező elitkörre készülő luxemburgi együttessel mérkőzött meg szerdán. A találkozó első félidejében egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, viszont a hazaiak egy kapu előtti labdaeladásunkat kihasználva vezetést szereztek. 

A fordulás után két nagy helyzetünk is volt az egyenlítéshez, de mindkettő kimaradt, a luxemburgiak pedig kihasználva egy lehetőségüket megduplázták az előnyt. Huszár Marcell találatával nem sokkal később szépítettünk, majd megpróbáltunk több kockázatot vállalva egyenlíteni, de az utolsó percekben a hazaiak kétszer is kihasználták, hogy fellazult a védelmünk, és bebiztosították a győzelmüket.

– Ellenfelünk az első félidőben kihasználta egy nagy védelmi hibánkat, majd a második félidőben a kihagyott lehetőségeink után újabb gólt szerzett. Nem játszottunk jól, de kétgólos hátrányban is benne volt a fordítás lehetősége a mérkőzésben, ennek érdekében azonban nyitottabban, nagyobb kockázatot vállalva kellett játszanunk. Ez azonban most visszafelé sült el, szépítettünk ugyan, de a hajrában a hazaiak kétszer mögénk tudtak kerülni, és bebiztosították a győzelmüket. A stáb és a játékosok számára is tanulságos mérkőzést játszottunk, ismét megmutatkozott, hogy azok a játékosok, akik még nem rendelkeznek válogatottbeli rutinnal, egy fizikálisan erős ellenféllel szemben nehezen tudnak alkalmazkodni nemzetközi szint elvárásaihoz – értékelt a lefújás után Babó Levente szövetségi edző.

Luxemburg U19-Magyarország U18 4-1 (1-0)
Magyarország: Gyetván Márk - Miklós Péter (Ferencsik Dávid, 46.), Markgráf Ákos, Lapu Andor (Almássy Levente, 46.) - Kocsis Gergely - Boros Zsombor (Gyenti Kristóf, 44.), Vingler László, Kokovai Csongor, Mohos Barnabás (Pócs Balázs, 83.), Vas Bence (Batai Tamás, 55.) - Huszár Marcell


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.