Gyors gólok után döntetlen az írek elleni visszavágón
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 19., 16:23
Gyors gólok után döntetlen az írek elleni visszavágón

Férfi U18-as válogatottunk két gyors gólt szerzett az írek elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen a BVSC-pályán, a vendégek azonban a hajrához közeledve büntetőből döntetlenre mentették a meccset.

U18-as válogatottunk kedden kiegyenlített meccset játszott az írekkel, de a vendégek kihasználták két védelmi hibánkat, és 2-0-ra megnyerték a találkozót. A csütörtöki visszavágón Oross Márton szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre a kezdőben, és az írek is lehetőséget adtak néhány olyan játékosnak, aki nem volt a pályán kedden.

Eseménydús első negyedórát produkáltak a csapatok, a mieink egy nagyszerűen felépített, gyors akció végén Menyhárt Zsombor találatával már a 2. percben vezetést szereztek (1-0), de az írek a 8. percben egy lepattanó labda begyűjtése után Luke Pearce találatával egyenlítettek (1-1). A 12. percben újra nálunk volt az előny, ezúttal hozzánk került egy lepattanó labda a vendégek 16-osán belül, Tóth Tamás Vid pedig 14 méterről a léc alá lőtt (2-1).

A folytatásban a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, de az ír védelmet nehéz volt megbontani, miközben arra is kellett figyelni, hogy az ellenfél a labdaszerzésekből gyors, veszélyes ellentámadásokat tudott vezetni. Az eredmény sokáig nem változott, a meccs hajrájára fordulva, a cseréket követően azonban csökkent a védekezésünk hatékonysága, és a 83. percben egy labdaszerzést követő szabálytalanság után Caprani büntetőből beállította a 2-2-es végeredményt.

– Játékban léptünk előre a keddi naphoz képest, jobban kontrolláltuk a meccset, tudatosabb támadásaink voltak. Sajnálom, hogy egy-egy átmenetet nem tudtunk levédekezni, így végül a jó játék nem párosult győzelemmel, és a cserék után, a végére kicsit szét is esett a játékunk. A győzelem jót tett volna a csapatnak, de a tábort így is pozitívan értékelem, megismertük a keret tagjait, képet kaptunk a személyiségükről, játéktudásukról. Jövő hónapban ismét vár ránk két mérkőzés, bízom benne, hogy a mostani találkozók tapasztalataiból tanulva a következő edzőtábor során újabb lépést teszünk majd előre – értékelt a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Írország 2-2 (2-1)
Magyarország: 1 Simon Barnabás - 9 Nagy-Kolozsvári Dániel, 10 Keresztes Noel, 11 Csóka Dominik, 14 Horváth Gergő, 15 Gulyás Botond, 16 Sipos Szabolcs, 17 Menyhárt zsombor, 21 Gyuris Aurél, 23 Fábián Bence, 24 Tóth Tamás Vid, 25 Lénárt Gábor
Írország: 16 Mason - 2 Touré, 3 Murphy, 6 McJannet, 7 Brooks, 11 Pearce, 12 Caprani, 14 Fogarty, 15 Reilly, 17 Ferizaj, 18 Hakiki-Filloche
Gólszerzők: Menyhárt (2.), Tóth (12.), ill. Pearce (8.), Caprani (83.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.