Női utánpótlás: sorsoltak az Eb-selejtezőkre, két elitkört rendezünk

2017-11-24 11:21:20 |

Nyonban a mai napok elkészítették a női U17-es és U19-es válogatottak jövő őszi Európa-bajnoki selejtezőinek csoportbeosztását, valamint a tavaszi elitkör sorsolását.

Női U17-es és női U19-es válogatottunk is csoportgyőztesként, hibátlan teljesítménnyel jutott tovább Eb-selejtezőcsoportjából, az U17-es együttes az első, az U19-es a második kalapból várt ellenfélre a sorsoláson. 

Az elitkörös csoportbeosztás előtt az UEFA elkészítette a jövő őszi Eb-selejtezők sorsolását, itt mindkét női válogatottunk a második kalapból várt ellenfélre. Az U17-es csapat a bulgáriai Eb-kvalifikációért száll harcba, míg a két évvel idősebbek számára Skóciában rendeznek Európa-bajnokságot 2019-ben. Az U17-esek a francia, a bosnyák és a macedón válogatottat kapták ellenfélként (a tornát szeptember 20-26. között rendezik Macedóniában), az U19-es csapat a finnekkel, Moldovával és Macedóniával méri össze erejét október 3-9. között, hazai pályán. Mindkét korosztályban az első két helyezett jut tovább az elitkörbe. 

A női U17-es válogatott a jövő tavaszi elitkörbe házigazdaként lép pályára a cseh, a szerb és az olasz csapat ellen, míg az U19-es csapat a holland, a szlovén és a svéd együttes ellen igyekszik kiharcolni az Eb-részvétel jogát, ugyancsak hazai pályán. Az U17-es tornát március 23-29. között rendezzük meg, az U19-es elitkör mérkőzéseire április 4-10. között kerül sor, a tornákról az első helyezettek kvalifikálják magukat a kontinenstornára.


Kapcsolódó cikkek

Női U17: reményt ad a válogatott sikere

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott hibátlan mérleggel, kapott gól nélkül nyerte meg Eb-selejtező csoportját múlt héten, legyőzve a favorit norvégokat is.

Női U17: Hatalmas bravúrral csoportelső a válogatott

A Schumi Dorottya vezette magyar női U17-es válogatott 1-0-ra legyőzte a favorit norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján Bükön, és csoportelsőként jutott a tavaszi elitkörbe.

Női U17: Az újabb győzelemmel már az elitkörben a válogatott

A magyar női U17-es válogatott pénteken a Bulgária ellen győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, és a Moldova elleni keddi siker már azt jelenti, hogy Schumi Dorottya csapata kiharcolta az elitkörbe jutást.

Női U17: Gyorsan eldöntöttük a nyitómeccset

A magyar válogatott bő negyedóra után már négy góllal vezetett a bolgárok ellen a női U17-es Eb-selejtező büki mérkőzésén.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017