Női U17: vereséggel zártuk az elitkört
U17 női   |   Mérkőzések   |   2016. március. 24., 15:56
Női U17: vereséggel zártuk az elitkört

A csehek 2-0-ra győzték le válogatottunkat a női U17-es Eb-selejtező elitkör franciaországi minitornájának zárónapján.

A csehek a csoportelsőségért, így az Eb-részvétel kiharcolásáért, míg a mieink az első pontjukért harcoltak a Saint-Lô városában megrendezett összecsapáson. Az ellenfél számára volt tehát nagyobb a tét, és ennek megfelelően a csehek voltak aktívabbak az egész meccsen, de mezőnyben kiegyenlített volt a játék.

Ellenfelünk a 34. percben, egy szabadrúgást követően Klímova révén megszerezte a vezetést, majd a második félidő 14. percében Stašková növelte a cseh előnyt. A mérkőzés végéig kialakítottunk ugyan néhány helyzetet, de a támadójátékunk ezúttal sem volt kellően erős, így a csehek magabiztosan tartották meg előnyüket, és nyertek végül 2-0-ra. Ellenfelünk győzelmével megnyerte a csoportot, és készülhet a fehéroroszországi Európa-bajnokságra.

- Az első félidőben végig kiegyenlített volt a játék, sajnos ismét kaptunk egy gólt rögzített szituációból - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző. - Ezt követően kicsit elbizonytalanodtak a lányok, úgy éreztem, nem hitték el, hogy lehet keresnivalójuk a mérkőzésen. Összességében helytállt a csapat, de ezúttal nem volt meg az a tűz a játékosokban, amire szükség lett volna a jobb eredmény eléréséhez, és sokat számított az is, hogy egy fél csapatnyi futballistánk nem állhatott a rendelkezésünkre a találkozón. Bár a pontszerzés nem sikerült a tornán, tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt ez az egy hét, hiszen nagy iramú mérkőzéseket játszottunk, kimondottan erős ellenfelekkel szemben.

Magyarország-Csehország 0-2 (0-1)
Magyarország: Barti Luca - Anda Letícia, Csiki Anna, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Pulins Brigitta - Kiss Stella (Horváth Viktória, 81.), Tolnai Katalin, Vasas Lea (Nagy Virág, 41.), Pilán Tímea (Vachter Fanni, 41) - Dorner Dóra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.

A belgák legyőzésével kezdtük az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.