Női U17: Gyorsan eldöntöttük a nyitómeccset

2017. szeptember. 22., 19:35   |    

Női U17: Gyorsan eldöntöttük a nyitómeccset

A magyar válogatott bő negyedóra után már négy góllal vezetett a bolgárok ellen a női U17-es Eb-selejtező büki mérkőzésén.

A magyar válogatott a továbbjutást tűzte ki célként a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna előtt, és ennek eléréséhez mindenképpen győzni kellett a bolgárok elleni nyitómeccsen. A játékosok átérezték a feladat fontosságát, nagyszerűen kezdték a mérkőzést, Szélpál Nóra góljával már a 3. percben vezetést szereztek. Nagy Vanessza találatával a 10. percben megdupláztuk az előnyt, a 15. percben Szélpál 3-0-ra alakította az állást, a 18. percben Pusztai Sára találatával lett 4-0 az eredmény, vagyis tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. 

A bolgárok nem tudtak veszélyt jelenteni a kapunkra, Terestyényi Annának nem kellett egyetlen védést sem bemutatnia a 80 perc alatt. A második félidőben visszaesett a játékunk, kevesebb lehetőséget dolgoztunk ki, a 45. percben azért Czellér Dorottya révén megszereztük az ötödik gólunkat is. Ezt követően nem változott az eredmény, magabiztos sikerrel kezdtük meg az Eb-selejtező tornát. A mai másik meccsen a norvégok 9-0-ra legyőzték a mieink hétfői ellenfelét, Moldovát. 

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, látványos megoldásaink voltak - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. - Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, talán ez is közrejátszott abban, hogy a második játékrészben visszaesett a teljesítményünk, emellett viszont kissé elfáradtunk a saját magunk által diktált tempótól. A második félidő miatt maradt némi hiányérzet bennem, de a célunkat elértük, és önbizalommal telve várjuk a moldávok elleni mérkőzést. 

Bulgária-Magyarország 0-5 (0-4)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Buzás Kata, Pusztai Sára, Pintye Vivien (Horváth Cintia, 62.) - Czellér Dorottya (Ott Eszter, 73.), Nagy Vanessza, Szélpál Nóra (Stefán Bernadett, 63.) 

 


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink