Női U17: Gyorsan eldöntöttük a nyitómeccset

2017-09-22 19:35:53

A magyar válogatott bő negyedóra után már négy góllal vezetett a bolgárok ellen a női U17-es Eb-selejtező büki mérkőzésén.

A magyar válogatott a továbbjutást tűzte ki célként a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna előtt, és ennek eléréséhez mindenképpen győzni kellett a bolgárok elleni nyitómeccsen. A játékosok átérezték a feladat fontosságát, nagyszerűen kezdték a mérkőzést, Szélpál Nóra góljával már a 3. percben vezetést szereztek. Nagy Vanessza találatával a 10. percben megdupláztuk az előnyt, a 15. percben Szélpál 3-0-ra alakította az állást, a 18. percben Pusztai Sára találatával lett 4-0 az eredmény, vagyis tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. 

A bolgárok nem tudtak veszélyt jelenteni a kapunkra, Terestyényi Annának nem kellett egyetlen védést sem bemutatnia a 80 perc alatt. A második félidőben visszaesett a játékunk, kevesebb lehetőséget dolgoztunk ki, a 45. percben azért Czellér Dorottya révén megszereztük az ötödik gólunkat is. Ezt követően nem változott az eredmény, magabiztos sikerrel kezdtük meg az Eb-selejtező tornát. A mai másik meccsen a norvégok 9-0-ra legyőzték a mieink hétfői ellenfelét, Moldovát. 

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, látványos megoldásaink voltak - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. - Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, talán ez is közrejátszott abban, hogy a második játékrészben visszaesett a teljesítményünk, emellett viszont kissé elfáradtunk a saját magunk által diktált tempótól. A második félidő miatt maradt némi hiányérzet bennem, de a célunkat elértük, és önbizalommal telve várjuk a moldávok elleni mérkőzést. 

Bulgária-Magyarország 0-5 (0-4)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Buzás Kata, Pusztai Sára, Pintye Vivien (Horváth Cintia, 62.) - Czellér Dorottya (Ott Eszter, 73.), Nagy Vanessza, Szélpál Nóra (Stefán Bernadett, 63.) 

 


Kapcsolódó cikkek

Női U17: háromgólos siker Bakuban

Női U17-es válogatottunk Azerbajdzsánban tartja dupla főpróbáját az Eb-selejtező elitkör előtt. Az első felvonás magabiztos győzelemmel zárult.

Női U17: a hajráig pontszerzésre álltunk az írek ellen

Női U17-es válogatottunk a szünetben még vezetett az írek ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornájának első fordulójában, de az ellenfél az utolsó percben fordítani tudott, és megszerezte a három pontot.

Női U17: dupla erőfelmérő az északírek ellen

Női U17-es válogatottunk kedden és csütörtökön Diósdon lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Két meccs után hibátlan a női U16-os válogatott

A Turtóczki Sándor vezette válogatott második mérkőzését is megnyerte a romániai UEFA Development Tornán.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017