Női U16: Nem bírtuk a végét a finnek ellen

2018. május. 17., 20:35   |    

Női U16: Nem bírtuk a végét a finnek ellen

Női U16-os válogatottunk sokáig jól tartotta magát a házigazdák ellen a finnországi UEFA fejlesztési torna második játéknapján, de a hajrában ellenfelünk háromszor is betalált.

A Schumi Dorottya vezette női U16-os válogatott kilencgólos győzelemmel kezdte meg a finnországi UEFA-tornát, a második játéknapon a csoport legerősebb együttese, a finn válogatott ellen lépett pályára. A torna szabályai szerint minden kerettag legfeljebb 120 percet tölthet a pályán a viadal három meccsén, ezért sok változtatás volt a kezdőcsapatban, és a meccsen a cseréknél is figyelembe kellett venni ezt a kitételt.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, nagyobb helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki, kisebb lehetőségeket elsősorban a magyar csapat alakított ki. A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, egészen a hajráig, bő tíz perccel a meccs vége előtt a finnek megszerezték a vezetést, majd kihasználva, hogy a mieink érezhetően elfáradtak, emellett több kockázatot is kellett vállalnunk, további két gólt szereztek, így végül 3-0-ra megnyerték a találkozót.

- A mérkőzés nagy részében nem volt gond a játékunkkal, egyáltalán nem kerekedtek fölénk a hazaiak, sőt, mi dolgoztunk ki több lehetőséget. A 70. perc környékére elfáradt a csapat, a hajrában nem tudtunk plusz erőt mozgósítani, a finnek pedig ezt kihasználva megnyerték a mérkőzést. Figyelni kellett arra is, hogy betartsuk a torna szabályait, ezért nem lehetett minden kulcsemberünk végig a pályán, és az is látszott, hogy a játékosaink erőnlétben nem tudják felvenni a versenyt a hazaiakkal - mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya.

Finnország-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Halla Petra - Buzás Kata, Fördős Beatrix (Pápai Emőke, 41.), Ott Eszter (Stefán Bernadett, 55.), Katona Vanda (Székely Zsuzsanna, 41.)- Czellér Dorottya (Mocsári Nikolett, 60.), Ploner Szandra, Róth Rebeka - Török Lilla, Nagy Vanessza (Papp Luca, 41.), Csizmadia Zsófia


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink