Női U16: elfáradtunk a büki torna végére
U17 női   |   Mérkőzések   |   2016. május. 12., 15:44
Női U16: elfáradtunk a büki torna végére

Női U16-os válogatottunk a hazai rendezésű UEFA fejlesztési torna utolsó játéknapján alulmaradt az írekkel szemben.

A mieink egy győzelemmel és egy vereséggel várták a torna utolsó mérkőzését, melyen az írek már a 7. percben megszerezték a vezetést, egy szögletet követően találtak a kapunkba. A folytatásban voltak lehetőségeink az egyenlítésre, és a játékrész végén sikerült is megszerezni az ehhez szükséges gólt, André Antónia 11-esből volt eredményes. A gólt eredményező büntető előtt az írek egyik védőjét kiállította a játékvezető, ám az emberelőnyt nem sikerült kihasználnunk, sőt, a második félidőben a vendégek játszottak fölényben.

És nemcsak a mezőnyben voltak jobbak, hanem góllövésben is: a fordulás után nem sokkal visszavették az előnyt, majd a hajrában bebiztosították győzelmüket, így 3-1-re nyerték meg a találkozót.

- Sokat kivett belőlünk az előző két találkozó, tompán kezdtünk, és nem is tudtuk felvenni a meccs ritmusát - mondta a lefújás után Schumi Dorottya szövetségi edző. - Hiába kezdtük létszámfölényben a második félidőt, ez nem látszott meg a játékon, az írek lefociztak bennünket. A védekezésünk gyengén működött, a cserejátékosok sem tudtak segíteni, sajnos kevés volt a jó teljesítmény a pályán. Összességében hasznos volt a torna, nagyon nagy szükségünk van az ilyen jellegű éles mérkőzésekre, ahol komoly terhelést kapnak a lányok. Ez a torna arról szólt, hogy mindenkit felmérjünk, és bár vannak fizikális lemaradásaink, bizakodó vagyok, mert ezek ledogozhatóak a későbbiekben. Örömteli, hogy partnerek a lányok a munkára, nagyszerű csapatszellem jellemezte a csapatunkat, annak ellenére is, hogy két mérkőzést elveszítettünk.

Magyarország-Írország 1-3 (1-1)
Magyarország: Terestyényi Anna - Kovács Laura (Győrik Alexandra 75.), Simon Dorottya Eszter, Horváth Emese, Kovács Eszter Rita (Mikes Vivien Anna 62.) - Vasas Lea (Nádudvari Anna 49.), André Antónia (Bódai Viktória 41.), Erdész Fanni (Pusztai Sára 41.), Nagy Virág - Dorner Dóra (Papp Csenge 41.), Vachter Fanni (Németh Dorka 75.)
Gólszerzőnk: André Antónia (11-esből, 40.)

 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.

A belgák legyőzésével kezdtük az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.