Ellenfélre várnak női utánpótláscsapataink

2016-11-10 14:06:53

Pénteken sorsolják ki a női U17-es és U19-es válogatottak Eb-selejtező elitkörös csoportjait.

Akárcsak tavaly, idén is nagyszerűen szerepeltek női utánpótláscsapataink az Európa-bajnoki selejtezőben, a Turtóczki Sándor vezette U19-es együttes a dánokat is megelőzve (és legyőzve) nyerte meg csoportját, míg a Schumi Dorottya irányította U17-es gárda szintén veretlenül, de a lengyelek mögött másodikként harcolta ki továbbjutását az elitkörbe.

Pénteken tehát mindkét válogatott érdekelt lesz az elitkörös sorsoláson, ahol már csak Európa legerősebb korosztályos együttesei lesznek érdekeltek. Az U17-es válogatottat a második kalapból, az U19-es válogatott a harmadik kalapból húzzák ki pénteken. A négyes csoportok győztesei mellett a legjobb második is kvalifikálja magát a kontinensviadalra (az U17-est Csehországban rendezik májusban, az U19-est Észak-Írországban augusztusban).

- Kétezer és kétezernyolc között voltam az U18-as, majd az U19-es válogatottak szövetségi edzője, akkoriban eleinte az is óriási dolognak számított, hogy legalább egy korosztályban utánpótlás-válogatottal rendelkezik a szövetség - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina, a női A-válogatott szövetségi kapitánya, aki az U19-es keretből több játékost is meghívott már a felnőttek összetartásaira. - Kétezernyolcban fordult elő, hogy mindkét versenykorosztály túljutott az őszi Eb-selejtezőn, utána sokáig nem sikerült végrehajtani ezt a bravúrt, örvendetes, hogy most egymás után két évben is sikerült elérnünk ezt. Nagyon sok ügyes játékosunk van mindegyik érintett korosztályban, ami részben a szövetség fejlesztési programjának az eredménye, mert manapság egyre kevésbé vesznek el a tehetségeink, mindenki előtt adott a lehetőség, hogy megfelelően fejlődjön valamelyik klubcsapatban. A rendszer felépítettségének köszönhetően lassan elvárhatjuk, hogy mindkét korosztályunk továbbjusson az első selejtezőkörből. Az elitkör azonban más, itt már nagyon jó csapatok vesznek részt, az U19-eseknél a legtöbb helyen a felnőtt válogatottak kapuján kopogtató lányok szerepelnek. A dánok elleni győztes mérkőzésen megmutatta ez a korosztály, hogy nincs félnivalója egyetlen csapattól sem, szinte bárki is legyen az ellenfél, eséllyel léphetnek pályára. Az más kérdés, hogy az Eb-részvétel kiharcolása egy jóval komplexebb feladat, hiszen egymás után három nagyon erős ellenféllel szemben kell jól szerepelni. A pénteki sorsoláson már nem lehet könnyű csoportba kerülni, de biztos vagyok benne, mindkét csapatunk helyt fog állni az elitkörben, és három jó meccset fog játszani tavasszal.


Kapcsolódó cikkek

Női U17: döntetlennel kezdtük az elitkört

Női U17-es válogatottunk 1-1-es döntetlent játszott a skótok ellen a szerbiai Eb-selejtező elitkör első játéknapján, Belgrádban.

Női U17, U19: kisorsolták az Eb-selejtezős ellenfeleinket

Az UEFA kisorsolta a női U19-es, és U17-es válogatottak Eb-selejtezőjének elitkörös csoportjait.

A finnek ellen elmaradt a bravúr

Női U17-es válogatottunk mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a finneknek, de a gólokat az északiak szerezték.

Női U17: kétgólos siker a románok ellen

U17-es női együttesünk Gyulán küzdelmes mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a románok elleni felkészülési összecsapáson.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017