Döntetlennel zárt Finnországban a női U16-os válogatott

2018. május. 19., 13:11   |    

Döntetlennel zárt Finnországban a női U16-os válogatott

Schumi Dorottya együttese az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, végül 1-1-re végzett az ukránok ellen.

A lengyelek 6-3-as legyőzése, és a házigazdáktól elszenvedett 3-0-ás vereség után a finnországi UEFA fejlesztési torna utolsó játéknapján női U16-os válogatottunk az ukránokkal mérkőzött meg. A találkozó első félidejében jelentős fölényben játszott a magyar csapat, de az első félórában a legnagyobb helyzeteit is elpuskázta. A 33. percben a csereként beállt Csizmadia Zsófia találatával sikerült megszerezni a vezetést, de az addig kevés veszélyt jelentő ukránok a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőben már jóval kiegyenlítettebb volt a játék, nem bírtak egymással a csapatok, és elmaradtak a gólok is. A szabályok szerint döntetlen esetén tizenegyesrúgások zárják a meccset, ezt az ukránok nyerték meg 5-4-re. A magyar válogatott egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyet szerezte meg a tornán a finnek mögött, megelőzve Lengyelországot és Ukrajnát.

Ukrajna-Magyarország 1-1 (1-1)
Magyarország: Halla Petra (Szabó Nikolett, 41.) - Katona Vanda (Róth Rebeka, 41.), Fördős Beatrix, Buzás Kata (Mocsári Nikolett, 41.), Ploner Szandra (Németh Zsófia, 41.) - Pálmai Eszter, Stefán Bernadett - Czellér Dorottya (Török Lilla, 68.), Papp Luca (Vojnity Nóra, 73.), Pápai Emőke - Nagy Vanessza (Csizmadia Zsófia, 31., Ott Eszter, 60.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink