Nagy falat volt a német válogatott
U17 női   |   Csapat   |   2023. március. 26., 19:31
Nagy falat volt a német válogatott

Női U17-es válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a németektől a portugáliai Eb-selejtező második játéknapján.

A házigazda portugálok után egy másik topcsapat, a német válogatott volt női U17-es válogatottunk ellenfele az Eb-selejtző tornán. A németek a találkozón a papírformának megfelelően kézben tartották az irányítást, a szünetig háromgólos előnyre tettek szert.

A fordulás után a magyar válogatott bátran futballozva két gólt is szerzett, a 49. percben Gégény Petra, a 91. percben Murár Viktória volt eredményes. Szorossá tenni azonban nem tudtuk a meccset, mert a második félidőben a németek is lőttek két gólt, így 5-2-re megnyerték a találkozót.

A mieink a torna utolsó játéknapján az észak-macedónok ellen lépnek pályára, a csoport harmadik helyéhez (és az A-ligában maradáshoz) már egy döntetlen is elegendő lenne számunkra.

– Szerettük volna szorossá tenni a németek elleni mérkőzést, de a nagy akarás miatt kissé görcsössé vált a játékunk, ezt jelzi, hogy két öngólt is vétettünk. A második félidei játékkal viszont elégedett vagyok, a németek ellen szép teljesítmény két gólt lőni 45 perc alatt. Helytálltunk a mérkőzésen, jelenleg ekkora különbség van a két csapat között. Most már az utolsó mérkőzésre koncentrálunk, amelyen győzelemmel szeretnénk meghosszabbítani az A-divíziós tagságunkat – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Németország-Magyarország 5-2 (3-0)
Ascher Dóra - Koszo Sydney (Nyúl Petra, 82.), Acsádi Petra, Jákri Dóra, Vas Hajna - Bánfi Gréta, Bozsik Linett (Novák Luca, 46.), Harmat Sára, Kern Fanni (Kágyi Kira, 85.), Nagy Nikolett (Gégény Petra, 46.) - Berencsi Bernadett (Murár Viktória, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek