Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2023. május. 23., 21:58
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

Férfi U17-es válogatottunk utolsó csoportmérkőzésén alulmaradt az írekkel szemben, így nem jutott tovább a csoportból, nélkülünk rendezik a negyeddöntőket.

Belvon Attila együttese a walesiek elleni magabiztos, 3–0-s siker után 5–3-ra alulmaradt a lengyelekkel szemben, így a csoportmérkőzések utolsó körében dől el, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe. Ehhez kedden egyetlen pont is elég lenne az ír csapat ellen, amely ugyancsak 3–0-ra győzte le Walest, viszont 5–1-re kapott ki a lengyelektől.

A magyar és az ír együttes februárban kétszer is megmérkőzött egymással Spanyolországban felkészülési találkozón, akkor ellenfelünk az első mérkőzést 1–0-ra megnyerte, a másodikon 0–0 lett a végeredmény. Játékosaink ezeken a mérkőzéseken testközelből is megtapasztalhatták, hogy az írek rendkívül szervezett futballt játszanak, nehéz feltörni a védelmüket, elöl pedig több kiemelkedő képességű támadóra támaszkodhatnak.

Belvon Attila három helyen változtatott a lengyelek elleni kezdőcsapaton, bekerült Hornyák Csaba, Molnár Csaba és Varga Zétény is. Az írek kezdték veszélyesebben a szakadó esőben kezdődő mérkőzést, és egy szöglet után korán megszerezték a vezetést, Luke Kehir használta ki, hogy nem sikerült felszabadítanunk a kapu előterében (1–0). A magyar válogatott a 11. percben egyenlített, Molnár Csaba bal oldali szabadrúgása után Grante fejelt a saját kapujába (1–1).

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de az írek hatékonyabbak voltak a kapunk előtt, és a 24. percben egy szöglet után visszavették az előnyt, Melia fejelt a hálóba (2–1). A 31. percben már két gól volt az ír előny, ezúttal is a bizonytalankodó védelem hibáját használta ki az ellenfél, Orazi beadása után Melia közelről passzolt a hálóba (3–1). A mieink próbálkoztak ugyan, de nem tudták feltörni az ír védelmet, a félidő végéig nem tudtuk szorosabbá tenni a meccset.

A szünetben Belvon Attila cserélt, Fenyő Noah helyére Szabó Szilárd állt be. A fordulás után sem találtunk fogást az íreken, ellenfelünk veszélyesebben futballozott, és a 61. percben Kehir bombagóljával 4–1-re alakította az állást. A 74. percben Németh Hunor szöglete után Kern Martin fejelt a hálóba, visszahozva a reményt a pontszerzésre (4–2). Nem sokkal később hármat cseréltünk, Vidnyánszky Mátyás, Somfalvi Bence és Burghart Manuel állt be. Az utolsó negyedórában veszélyesebbé vált a játékunk, de nem tudtuk szorossá tenni az utolsó perceket, az írek megnyerték a találkozót, és továbbjutottak a negyeddöntőbe. A mieink számára befejeződött az Európa-bajnokság.

 Talán a hit hiányzott ma a csapatomból. A mérkőzés elején még bíztunk abban, hogy elérjük a célunkat, de úgy éreztem, hogy  a második kapott gól után elvesztettük az önbizalmunkat. Sok idő volt még hátra, voltak megvillanásaink és lehetőségeink, de nem tudtunk élni ezekkel. Nagyon sajnálom, hogy ennyi gólt kaptunk. A csapat hosszú ideig nullára tudott hozni mérkőzéseket a felkészülés során, most érthetetlenül sok hibát követett el a védekezésben, és ez a kapott gólok számában is tükröződik. Ezúttal nem volt olyan vezéregyéniség a pályán, aki a nehéz helyzetben ki tudta volna húzni a csapatot a gödörből. Úgy érzem, a hibázástól való félelem túl erős volt a játékosaimban. Míg a többi csapat a selejtezők alatt megszokta a komoly tétet, mi az Európa-bajnokságon találkoztunk először a tét okozta nyomással, és ezt nem tudtuk megfelelően kezelni. Most természetesen mindenki maga alatt van, és kudarcként éli meg ezt a kiesést, de hiszek abban, hogy a keret sok játékosa előtt szép jövő áll. Sok sikert kívánok nekik ahhoz, hogy elérjék a céljaikat – nyilatkozta a találkozót követően Belvon Attila szövetségi edző.

Írország–Magyarország 4–2 (3–1)
Írország: Healy – Grante, Babb, O'Sullivan – Kehir, Akachukwu, Turley, Negry-McGrath, Orazi – Melia, Razi.
Magyarország: Yaakobishvili Áron – Girsik Attila, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba (Burghart Manuel, 77.) – Varga Zétény, Fenyő Noah, Kern Martin, Németh Hunor (Vidnyánszky Mátyás, 77.) – Simon Benedek, Molnár Csaba (Somfalvi Bence, 77.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...